Земља са највише заражених на свету: Половина грађана против вакцине

0
Depositphotos/samwordley@gmail.com

Скоро половина Американаца или 49 одсто, кажу да дефинитивно или вероватно не би узели вакцину против коронавируса уколико би била доступна данас, док је 51 одсто њих рекло да би се вакцинисало, показало је истраживање центра Пју, спроведено раније овог месеца.

Испитаници који нагињу ка одбијању вакцинације објашњавају свој став забринутошћу због могућих споредних ефеката вакцине. Поверење јавности у безбедну вакцину за Kовид-19 која долази на тржиште је значајно опало.

У мају, у истраживању које је обавио Пју, 72 одсто Американаца изјаснило се да би били спремни да се вакцинишу ако вакцина буде доступна. Само 21 одстп испитаних Американаца је овог месеца рекло да би дефинитивно узели вакцину, преноси Глас Америке.
Ново истраживања установило је да 77 одсто Американаца верује да ће вакцине које су у развоју у Сједињеним Државама вероватно бити одобрене пре него што њихова безбедност и ефикасност буду у потпуности испитани.

Око 78 одсто од више од 10.000 учесника истраживања као највећу забринутост навело је бригу да ће процес давања дозволе за вакцину тећи сувише брзо и да се неће успоставити безбедност и ефикасност вакцине. У поређењу са тим, само 20 одсто испитаника рекло је да их брине да ће избацивање вакцине на тржиште тећи сувише споро.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.