Мистерија стара скоро пола века: Погрешно слово на гробу, заташкавање узрока смрти – да ли је краљ рока заиста мртав?

0

Елвис Присли (foto: Reuters)

Хајде да погледамо неке од разлога због којих људи верују да је Елвис Присли жив, као и доказе који подржавају његову смрт.

Након смрти славне особе, није неуобичајено да гласине круже, што указује на то да је славна личност још увек жива.

То се може десити из неколико разлога: најчешће је то што људи не желе да прихвате смрт особе која симболизује идола. Друго објашњење је да неки људи траже заверу у сваком догађају који се одиграо.




За ове врсте гласина није требало много времена да започну када је Елвис Присли и његова смрт у питању. Ево неких од најчешће цитираних “доказа” за сугерисање да је краљ рокенрола још увек жив:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узрок смрти

У ноћи када је Елвис умро извршена је аутопсија. Медицински патолог наводи почетни узрок смрти као “срчану аритмију”, што једноставно значи да срце престане да бије. То је било истина, наравно, али није споменуо могућност лекова који узрокују срчану аритмију.

У међувремену, патолози из болнице Баптист Мемориал (где је обдукција обављена) сугеришу да су дроге играле значајну улогу у смрти Елвиса. Kонтрадикторни извештаји су навели неке људе да верују да је дошло до прикривања.

Међутим, највероватније објашњење је да нико није желео да окаља репутацију овако обожаване личности. Штавише, када је Вернон Присли – Елвисов отац, видео целокупни обдукцијски извештај укључујући токсикологију, он је поднео захтев да се извештај запечати на педесет година, наводно да би сачувао репутацију свог сина.

Погрешно слово на споменику

На Елвисовом споменику улесано је ” Елвис Аарон Преслеy .” Проблем је што је средње име Елвиса традиционално написано само једним А. Ово је навело неке фанове да верују да је то намерно погрешно писање, што указује на то да је краљ још увек жив.

Прочитајте још:  Скривена истина о ванземаљцима: Пентагон званично угасио тајни програм за НЛО, али он и даље постоји




Уистину, међутим, средње име Елвиса је увек било законско написано са два А. Његови родитељи су намеравали да га именују “Елвис Арон Преслеy”, али грешка у администрацији је довела до правописне грешке и име је остало са два слова А. Ни Елвис ни његови родитељи нису схватили грешку много година. Тек када је Елвис сам разматрао легално мењање имена, открио је да је већ имао име које жели. Од тада је користио традиционално спеловање Аарона и то је највероватнији разлог због чега се тако појављујеи на његовом надгробном споменику.

Виђање Елвиса

Током година, велики број људи тврдио је да је видео Елвиса Прислија лично и на фотографијама. Једна широко распрострањена фотографија наводно приказује Елвис иза врата екрана у Грејсленду након његове смрти . Током осамдесетих и деведесетих година прошлог века дошло је до експанзије видљања Елвиса на различитим местима, укључујући Kаламазо, Мичиган и Отаву (Kанада).

Иако такве фотографије и виђања могу бити одлична подлога за некога ко тражи заверу, они се лако могу објаснити скептицима.

На крају крајева, фотографијама се у данашње време веома лако може манипулисати и има много, много Елвисових имперсонатора (званични термин Елвис Трибуте Артист) који шетају улицама, као и других, који једноставно случајно личе на њега.

Нове теорије завере

У 2016. години, због наизглед великог броја смртних случајева славних (Принц, Дејвид Боуви, Џорџ Мајкл и други), група која се зове “Евиденце Елвис Преслеy Ис Аливе” оформила је страницу која се бави прикупљањем матријалних доказа о томе да је Елвис још увек жив. Страница се фокусира на наводне “доказе” да је Елвис лажирао сопствену смрт, укључујући углавном мутне фотографије мушкараца у гужви које могу изгледати као Елвис или његов брат Џеси, скениране слике докумената, као што су наводни лабораторијски резултати, таблоидне новинске исечке и још много тога.

Прочитајте још:  Тајанствена појава на северном полу Земље забринула НАСА (Видео)




Тврдње ове странице су посебно радикалне, јер они верују и тврде да је брат близан чувеног певача Џеси Присли жив и да постоји још један брат, Kлејтон Присли, који је такође жив.

Међутим, до сада није било потврде да ова група, углавном праћена страственим љубитељима Елвиса и теоретичара завере, има поуздане информације.

Сви су знали Елвиса

Постоји велики број људи који данас тврди да су били лични пријатељи са Елвисом. Неки од ових људи су јавно изнели своје тврдње било кроз књиге, веб странице или друге масовне медијске канале. Сасвим сигурно, неки од ових “пријатеља” нуде донекле убедљиве доказе да Елвис Присли није умро то 16. августа 1977. године.




Нажалост, ниједан од доказа није коначан и убедљив. Са научног становишта, требало би упоређивање познатог ДНK узорка од Елвиса (или његове ћерке, Лисе Марие) са узорком ДНK од некога ко тврди да је Елвис.

Kада комбинујете чињенице и схватите да ниједна од горе наведених теорија не може бити поткрепљена доказима, то би захтевало невероватни кординацију, сарадњу и тајност многих, да би се Елвисова смрт лажирала и фалсификовала, а посебно тешко би било за такву славну особу да толико деценија остане скривена. А, неминовно се намеће и питање – због чега све то? Тако да, када се рационално размисли и саберу сви наводни докази, изгледа да је мало вероватно да је Елвис још увек жив.

Успомена на Елвиса је жива у Мемфису

Чак и ако теорија Елвисовог прикривеног живота није поуздана, стотине хиљада фанова Елвиса и љубитеља његове музике чувају успомену на краља редовним посетама Мемфису (Тенеси). У Мемфису можете посетити Елвисов дом, Грејсленд (укључујући његов гроб ), као и Сан Студиос где је први пут снимио своју музику, међу осталим знаменитостима и атракцијама које се тичу ​​живота и наслеђа Елвиса.

Прочитајте још:  А шта је баба Ванга рекла за 2020-ту : Омиљени председник у смртној опасности, земљотреси, космичко тело погодиће Русију!



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *