Трамп одобрио споразум: Тик-Ток са седиштем у Тексасу, директори Американци

0

Доналд Трамп (Фото АП)

Председник САД Доналд Трамп одобрио је споразум који ће омогућити да се апликација Тик-Ток и даље користи у овој земљи, захваљујући новој компанији “Тик-Ток глобал” којом би управљали Американци.

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да одобрава споразум између компанија “Оракл” и “Тик-Ток”, који би могао да укључи и “Волмарт”, преноси лондонски Гардијан.

Он је рекао да овај споразум гарантује “стопостотну безбедност”, након што су амерички званичници исказали бојазан у вези са приступом подацима корисника од стране кинеских власти.




Ројтерс је у четвртак пренео да ће нова компанија “Тик-Ток глобал” имати већину америчких директора, америчког извршног директора и безбедносног стручњака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Трамп је рекао да ће “Тик-Ток глобал” бити у потпуности контролисан од стране компанија “Оракл” и “Волмарт” и да ће њено седиште бити у Тексасу, пренео је Танјуг.

Компанија се наводно сложила да ће донирати 4,2 милијарде евра фонду за образовање у САД.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *