У БиХ се лагализује еутаназија?!?!

0
бих

У Босни и Херцеговини еутаназија је табу тема, а међу онима који тако мисле је и председник Лекарске коморе ФБиХ Харун Дрљевић, пише портал “Kликс”.

Он је подсетио да еутаназија законски није дозвољено осим у једном изузетку.

“Еутаназија се може одобрити у случају мождане смрти уз сагласност пацијента и његове породице. Дакле, дозвољена је еутаназија у смислу експлантације органа. Јесте било захтјева за еутаназију”, казао је.




Одговорио је и на питање да ли је међу његовим колегама било захтева да се еутаназија озакони и да ли мисли да то треба урадити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Не знам да је постојала таква иницијатива и ја на такву иницијативу никада не бих пристао. Пацијент се мора третирати до последњег момента. Смисао медицине је борба за пацијента без обзира на његово стање”, поручио је Дрљевић.

Затим је опет подсетио на антиципирану наредбу пацијента, коју је назвао основним људским правом које се противи лекарској етици.




Kако је казао, еутаназија је табу тема и међу лекарима.

“Ја не бих никад пристао на то, али све је лако док се човек не нађе у таквој ситуацији. То се неће никада решити, јер је ту етика врло крута. Мораш се борити, џаба је”, рекао је.

Председник Kоморе доктора медицине РС-а Саша Вујиновић је за “Kликс”подсетио да је у овом ентитету покренуто питање оправданости и легализације еутаназије.

“Органи разматрају оправданост покренуте иницијативе и након проведене редовне процедуре заузеће се коначан став”, истакао је.

На питање да ли је у РС-у било захтева за еутаназију Вујиновић је рекао да не може одговорити.

Прочитајте још:  Комшићев полтрон: БиХ да сведе односе са Србијом на минимум због стипендирања студенткиња



Клик.ба

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *