ЈЕРМЕНИЈА СПРЕМНА ЗА НОВИ ВЕЛИКИ РАТ: Азербејџан упутио озбиљну претњу

0

Јерменски тенкови (Фото: Јутјуб)

Азербејџански председник Илхам Алијев рекао је у интервјуу националним ТВ каналима да јерменске власти намерно потпаљују ситуацију око Нагорно-Карабаха, јер се припремају за „велики рат“.

Алијев је јерменског премијера Николу Пашињана за провокације. „Доводити људе однекуд и настањивати их у окупираним земљама у Нагорно-Карабаху је злочин. Пашињанов режим то чини намерно. Ово је провокација, ми смо увучени у провокацију “, рекао је Алијев.

У борбама на јерменско-азербејџанској граници у јулу ове године, он је окривио Јереван, упозоривши да би Азербејџан „могао да крене на територију Јерменије“ и спреман је да то учини у случају озбиљне провокације.




“Нема ограничења. Ако они игноришу међународно право, зашто бисмо га онда ми поштовали, такође ћемо га игнорисати, али све ово ће се лоше завршити за њих “, рекао је Алијев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Припремају се за још један велики рат. Имамо оперативне обавештајне податке … Могу да кажем толико, ништа више“, резимирао је азербејџански председник.




Сукоби на јерменско-азербејџанској граници започели су 12. јула. Обе стране међусобно су се оптуживале за провокацију и најавиле губитке непријатеља. Сукоб се наставио у Москви, где су припадници јерменске и азербејџанске дијаспоре организовали неколико погрома.

Интересантно је да се погоршање ситуације догодило далеко од Нагорно-Карабаха – у азербејџанском региону Товуз и јерменском Тавушу.



Pravda

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *