НОВА СКАНДАЛОЗНА ПРОВОКАЦИЈА: Албански историчар тврди – цареви Душан и Лазар српска измишљотина!

3

Споменик кнезу Лазару (Фото: Јутјуб)

Најновији скандал и провокацију у вези тзв. Косова упутио је историчар и писац Јусуф Буџови који је оценио да је историја Косова и Албаније у уџбеницима скандалозна, говорећи о наводном утицају неистина српских историчара на историју Албаније, пише Газета Експрес.

Буџови је, гостујући у програму РТВ Дукађини, оптужио тзв. Косово и Албанију за уметање историјских лажи у уџбенике.

“Данас је веома велики проблем јер је албанска историографија прихватила ово питање, ову њихову лаж, ја говорим о институционалној историји и историји Косова, а свуда се каже цар Душан, цар Лазар, средњовековна српска краљевина и укључили су то у уџбенике…Ова лаж се наставља, и сада је то укључено у истографију Косова и Албаније, у уџбенике и то је врло скандалозно и продаје се ова српска лаж као историјска истина, а није истина “, изјавио је Буџови.




Он је окривио тзв. косовску академију и албанску академију наука тврдећи да их “политичке привилегије” наводе да ћуте пред, како је рекао, овим неистинама и историјском штетом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Направили су књиге, направили наслове, неки од њих су, нажалост, ушли у службе политике и врло су добро приливеговани материјално и добили су званичне функције, оцењује овај историчар и писац.

“Ако би се прихватило овако нешто, многе њихове књиге морале би бити обезвређене, а многи уџбеници преправљени”, сматра Буџови.




Буџови је затражио заједнички научни став академија тзв. Косова и Албаније где би се решавале ове теме и прихватале чињенице за које, како наводи, историја зна.

Прочитајте још:  Мађарски амбасадор: Питање повлачења признања Косова није на дневном реду

Буџови је открио чињенице и студије о тим тврдњама у својој најновијој књизи “Дарданија – антика, средњи век” која ће ускоро бити објављена на енглеском језику, пише Газета Експрес, а преноси Косово онлајн.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “НОВА СКАНДАЛОЗНА ПРОВОКАЦИЈА: Албански историчар тврди – цареви Душан и Лазар српска измишљотина!

  1. Овај БУђави је писац епске фантастике. Било би добро да у своје штиво убаци виле, бауке и којег змаја који бљује ватру.

  2. Све док имамо овакву Српску академију наука и уметности, која је све друго само не “српска”, и која тврди да су Шћипетари, тако ни себе зову, староседеоци на подручју Косова и Метохије, док имамо овакав накардни Филозофски факултет – Одељење за историју, могу ови квази шиптарски историчари да пишу и говоре шта хоће, а питање је и колико наши политичари и државници познају српску историју. Албанци, Шиптари, дошли су на подручје данашње Албаније тек 1043. године и нису никакви ни Илири ни староседеоци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *