Бивши сајентолог открио: Бред Пит је од контраверзне цркве побегао главом без обзира – ево зашто!

0

Бред Пит (Foto: Profimedia)

Пре него што је постао мега звезда, Бред Пит три године је кокетирао са сајентологијом, а с том контроверзном вером упознала га је почетком 1990-их његова тадашња девојка, глумица Жулијет Луис. Његова веза с црквом прекинута је напрасно, у исто време кад је прекинуо с њом.

Питовој вези са сајентологијом пресудио је ‘процес прочишћавања’ који је пролазио у Портланд Целебритy Центеру. О том времену проговорио је Питов бивши црквени надзорник, Мајкл Мален, који је у цркви провео 40 година да би је коначно 2014. напустио и потом написао књигу ‘Браинwасхед’ (Испрани мозак) о свом времену проведеном у њој.

‘Био сам школован за надзорника течаја па сам послан на тренинг у Целебритy Центер Портланд. Док сам био тамо, упознао сам ћеркутинејџерку извршног директора сајентолошке цркве са седиштем у Портланду. Једна од ствари које ми је рекла била је да је Бред Пит, који је у то време излазио са Жулијет Луис, спроводио прочишћавање у Целебритy Центер Портланду’, каже Мален који је касније и сам имао сусрет с Питом.




У Сајентолошкој цркви људе често спајају и чине одговорнима за међусобно спровођење течајева, па је тако сваког месеца кћерка челника цркве морала да буде уз Пита како би он обавио свој задатак до краја. Сауна је иначе део поступка ‘прочишћавања’ који је развио оснивач сајентологије Л Рон Хабард, а састоји се од високих доза витамина, дугих сати у сауни и вежбања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према сајентолошким записима, Пит је завршио неке терапије 1991. и специјални течај за ‘људску процену’ 1993. године. Али, сам процес иницијације обухватао је и необичне сеансе на којима би надзорници урлали и вређали потенцијалне чланове.

Прочитајте још:  Борис Џонсон је подсетио на своју чупаву фацу

Мален тврди да је на њима немилосрдно урлао на Пита који се толико наљутио да је отишао и никад се више није вратио у окриље цркве. Црква га је поново покушала регрутовати након што ју је 1993. напустио, али он је одбио све њихове покушаје.




‘Изгледа да је закључио да му је било доста. Покушали су да га врате, али он никада није наставио са сајентологијом’, рекао је Мален.

Пит је 1993. рекао заувек збогом сајентологији, али и глумици Жулијет Луис која је још увек чланица те контроверзне цркве, баш попут њених славних колега Џона Траволте и Тома Kруза. Сајентолошка црква данас наводно располаже с богатством од преко три милијарде долара готовине, а ту су и бројне некретнине у Kалифорнији, Флориди и Европи које су у власништву цркве. Њени припадници су махом богати, они који могу да потроше стотине и хиљаде долара на разне течајеве и књиге, без којих не могу да напредују у достизању ‘чистоће’.

Али питање које се намеће је зашто толико холивудских глумаца налазимо у редовима ове цркве? ‘Они су рано напустили школе да би постали звезде. Млади су, необразовани и осећају се инфериорнима међу својим образованим вршњацима, лекарима, инжењерима, банкарима, а сајентологија попуњава ту празнину’, објашњава амерички добитник Пулицерове награде Лоренс Рајт у својој књизи ‘Гоинг Цлеар: Сциентологy, Холлywоод анд тхе Присон оф Белиеф’ (Рашчистимо: сајентологија, Холивуд и у затвору вере).



tportal.hr

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *