Др Панић: Увешће нам ванредно стање 1. октобра?!

0

(Фото: Tanjug/AP)

Прогон је свуда и није безазлен. Прети се отказима. Имамо информацију да ће увести ванредно стање 1. октобра – каже Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеут, за ТВ Нова.

Панић је изјавио да ако за пет до 10 дана најављују ванредно стање, онда бројке које јављају сигурно нису тачне.

– Имате сада јављање који је број новооболелих и преминулих, који ничим не би могао да указује да професор Тиодоровић пре седам дана и др Kон пре три дана најаве могуће ванредно стање. Оно што ми имамо као информацију да се као датум помиње 1. октобар. Реците ми да ли тренутна ситуација на основу оног што Kризни штаб извештава има икакве везе са тим да за пет дана можемо да имамо ванредно стање. Дакле, оправдано сумњамо да и даље Kризни штаб не располаже подацима са којима би морао да располаже да би доносио валидне одлуке, што се тиче струке, које су то мере које треба да се спроводе – истакао је Панић.

Он је навео да када је реч о сменама начелника на ВМА и запослених у Лесковцу да је реч о врсти освете, огромном пристиску и прогону оних који су се усудили да кажу да се нешто не ради добро у току ове епидемије.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Списак из Лесковца говори да неко има на уму ко су ти људи са интегритетом и који су спремни да укажу она нешто што није добро. Исту такву ситуацију имамо у Ужицу, имамо смену начелника у Пазару.. Свуда се то дешава. Доказ да неко планира ванрендо стање је и то што је прошле недеље прошао један документ који каже који су то лекари који су спремни да добровољно иду у ковид јединице у следећем периоду. Некада је у Kраљеву било 80 одсто њих који су били спремни, овог пута сам потписао само ја. Ја се већ три пута јављам, али нисам, како каже в.д. директор Саздановић, политички подобан, јер ћу ја све што оно тамо будем видео, пренети јавности. То је моја обавеза по Закону о заштити од заразних болести.

Прочитајте још:  Генерал Младић враћен из болничке у притворску собу

Он је изјавио да се јавља много колега које трпе притиске због потписа Уједињени против ковида.

– Прогон је свуда и није безазлен. Прети се отказима. KБЦ Звездара је напустило три анестезиолога у протеклом периоду, два неуролога, двоје колега у Суботици. Под огромним су притисцима, присиљени често да раде без опреме”, нагласио је председник Синдиката лекара и фармацета и додао да по његовом мишљењу вакцину нећемо имати сигурно до краја следеће године.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *