Трамп одбио да се обавеже на мирну предају власти ако изгуби на председничким изборима

0

AP Photo / Paul Sancya

Амерички председник Доналд Трамп на конференцији за медије у Белој кући одбио је да се обавеже на мирну предају власти ако изгуби на председничким изборима у новембру.

На питање новинара да ли ће пристати на мирну транзицију власти, једно од основних начела америчке демократије, Трамп одговара : “Па, мораћемо да видимо шта ће се десити”, преноси Си-Ен-Ен.

Навео је и да мисли да ће о резултатима избора одлучивати Врховни суд, поново изражавајући сумњу у регуларност гласања путем поште.




Он сматра да је зато важно да у Врховном суду буде девет судија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ова обмана коју изводе демократе је обмана која ће се наћи пред Врховним судом САД и мислим да није добро да имамо ситуацију у којој може да се догоди исход 4-4”, рекао је Трамп.

Трамп је на Твитеру објавио да ће су суботу објавити име судије коју жели да именује на место судије Врховног суда Рут Бејдер Гинзберг која је преминула у петак.




Канидат демократа на председничким изборима Џо Бајден, позвао је кандидата који победи на изборима да сачека са номинацијом за Врховни суд до после инаугурације у јануару 2021.

Републиканци, међутим, желе да искористе прилику и уз помоћ већине коју имају у Сенату, ојачају и конзервативну већину у Врховном суду на 6-3, док је пре смрти судије Гинзберг та већина била 5-4.



СНН Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *