Отрован најсмртоноснијим отровом на свету, па потпуно здрав после 30 дана?

3

Алексеј Наваљни

Немачка болница где се лечио руски опозициони лидер Алексеј Наваљни због тровања, саопштила је данас да се његово стање довољно поправило и да је отпуштен са болничког лечења.
Берлинска болница Шарите навела је да је после 32 дана стање Наваљног довољно поправило да буде отпуштен, наводећи да је јуче изашао из болнице.

“На основу напретка пацијента и његовог садашњег стања лекари који га лече верују да је могућ потпуни опоравак али сматрају да је још рано да се процене потенцијални дугорочни ефекти тровања”, навела је болница.

Четрдсетчетворогодишњи Наваљни, најистакнутији противник руског председника Владимира Путина пребачен је у Немачку два дана пошто му је позлило 20. августа на домаћем лету у Русији. Немачки стручњаци за хемијско оружје утврдили су да је Наваљни отрован агенсом “новичок” из совјетске ере, што је подстакло Берлин да тражи од Русије да испита тај случај.




Наваљни је држан у индукованој коми више од две недеље и лечен је противотровом. Чланови његовог тима оптужили су Kремљ за умешаност у тровању, а те оптужбе су руски званичници чврсто негирали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kремљ је љутито реаговао на позиве немачке канцеларке Ангеле Меркел и других личности да одговоре на питања о тровању.

Kремљ: Наваљни слободан да се врати у Русију, као и сваки руски држављанин

Алексеј Наваљни је “слободан” да се врати у Русију кад год жели, саопштио је данас Kремљ, дан пошто је руски опозициони лидер отпуштен из болнице, где је лечен због тровања агенсом “новичок” из совјетске ере.




“Што се тиче његовог повратка у Москву, он је слободан, као и сваки руски држављанин, да то учинити у било ком тренутку”, рекао је портпарол Kремља Дмитриј Песков, преносе руске агенције.

Прочитајте још:  Захарова о случају „Рачак“: Антисрпска репресија приштинских сепаратиста

Четрдсетчетворогодишњи Наваљни, најистакнутији противник руског председника Владимира Путина, пребачен је у Немачку два дана пошто му је позлило 20. августа на лету у Русији.

Наваљни је држан у индукованој коми више од две недеље и лечен је противотровом.

Чланови његовог тима оптужили су Kремљ за умешаност у тровање, а те оптужбе су руски званичници негирали.



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Отрован најсмртоноснијим отровом на свету, па потпуно здрав после 30 дана?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *