Дритан Абазовић са великим уцењивачким капацитетом: У власт могу да уђу Срби које он изабере

Дритан Абазовић

Андрија Мандић навео да Дритан Абазовић није тражио да представници српског народа у Црној Гори не уђу у власт и не добију ресоре војске, полиције, безбедносну агенцију, већ је саопштио да ти ресори не могу да припадну Србима, а да у власт могу да уђу Срби које би он одабрао. И нагласио: „Нећемо то подржати“

Мандић се не слаже са ставом да ће бити тешко формирати нову владу у Црној Гори, наводећи да се сваког дана повећава број посланика који прелазе на страну изборних победника, те да ће и Абазовић, када добије поруку са српских адреса из Црне Горе, схватити да саможртвовање не значи искључивање српских легитимних представника из будуће нове власти

„Били смо Срби и када се губи и желимо да останемо Срби и када се добија. Не правимо никакву разлику између Србина из Црне Горе, из Подгорице, Kрагујевца или Бањалуке. Један народ, једна идеја, то је оно што нас повезује“

Један од лидера Демократског фронта у побједничкој коалицији „За будућност Црне Горе“ Андрија Мандић рекао је да су неприхватљиви захтеви да у новој влади Црне Горе не буде политичких представника српског народа.Мандић је напоменуо да коалиција „За будућност Црне Горе“, која има више од две трећине будуће власти, тешко може да пристане да буде уцењивана од било којег субјекта, а поготово не од оног који има неколико посланика.

„То је нама неприхватљиво и то смо јасно саопштили свим адресама и верујем да ће нашу аргументацију прихватити и разумети они до којих нам је стало“, рекао је Мандић.

Он је истакао да су протекли парламентарни избори у Црној Гори добијени снагом српског народа, што је чињеница коју нико не може да пренебрегне, заборави, нити поништи.

„Српски народ у Црној Гори има и те како интерес да његови легитимни представници буду заступљени у новој власти, у складу са демократским принципима и на основу подршке грађана коју су добили на изборима“, рекао је Мандић за ТВ „Пинк“.Он је додао да коалициони партнер Дритан Абазовић није тражио да представници српског народа у Црној Гори не уђу у власт и не добију ресоре војске, полиције, безбедносну агенцију, већ је саопштио да ти ресори не могу да припадну Србима, а да у власт могу да уђу Срби које би он одабрао.

„Нећемо то подржати. Неки би желели да са четири мандата не утичу само на смјењивање Мила Ђукановића, него некако ако могу да смењују и по Србији и региону са та четири мандата“, рекао је Мандић, који је председник Нове српске демократије.

Мандић је рекао да се не слаже са ставом да ће бити тешко формирати нову владу у Црној Гори, наводећи да се сваког дана повећава број посланика који прелазе на страну изборних победника, те да ће и Абазовић, када добије поруку са српских адреса из Црне Горе, схватити да саможртвовање не значи искључивање српских легитимних представника из будуће нове власти.Kада политички конкуренти схвате да не могу да кадрирају унутар српског националног бића и српских политичких представника, каже Мандић онда ће вероватно доћи на позицију која ће омогућити да се брзо формира влада.

„Ја сам интегрални Србин, српски политичар из Црне Горе, и наша организација нема никакву жељу, нити потребу, да дозволи да било ко у наше име или у име наше организације поставља неке друге, под знацима навода Србе“, рекао је Мандић.

Он сматра да би потенцијални савезници управо желели да проналазе такву врсту Срба која би променила национална и верска уверења.

На питање због чега се представници српског народа у Црној Гори доживљавају као непожељни у владајућој коалицији, Мандић је рекао да мисли да се то дешава по инерцији која је остала и након Ђукановића.

„Били смо Срби и када се губи и желимо да останемо Срби и када се добија. Не правимо никакву разлику између Србина из Црне Горе, из Подгорице, Kрагујевца или Бањалуке. Један народ, једна идеја, то је оно што нас повезује“, рекао је Мандић.

Он је рекао да је проблем што у новој влади Црне Горе „жели да кадрира шверцерско-криминални клан за које нико није гласао и који би желели да доминантну победу српског народа претворе у туђу победу“.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.