Андреј Вучић, Игор Брнабић, Предраг Мали и Бојан Kисић – УТИЦАЈНА БРАЋА ИЗ СЕНKЕ!

0
синиши

Александар Вучић и Синиша Мали

Андреј Вучић, Игор Брнабић, Предраг Мали, Бојан Kисић имају једну заједничку карактеристику – сва четворица су браћа људи који кроје судбину грађана Србије, а за свакога понаособ постоје разноразне афере, које су испливале у јавност!

Име брата председника Србије Александра Вучића, Андреја Вучића доспело је у јавност 2014. године када је доведено у питање пословање фирме “Асомакум”, чији је оснивач и власник, како су показали подаци у АПР-у управо брат тадашњег премијера Вучића, којем је како су касније објавили “украден идентитет”, што је тада “потврдила и полиција”, на челу са министром Небојшом Стефановићем.

Андреј Вучић, иначе запослен у Заводу за израду новчаница, доводио се у везу и са случајем “Јовањица”, као и са Предрагом Kолувијом, власником овог пољопривредног добра, на којем је пронађена велика количина марихуане. Ове наводе у јавност је изнео потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, а онда га је Андреј Вучић тужио и његове наводе окарактерисао као неистините.




Председников брат, према речима председника новосадског одбора Народне странке Борислава Новаковића, има, како је навео “криминалну везу” са компанијом “Галенс”, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, који, по сваку цену желе да “прогурају” пројекат “Нови Сад на води”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За брата председнице Владе Ане Брнабић, Игора Брнабић јавност је први пут чула када је у Србију стигао “ЦарГо”, јер се његово име доводило управо са појавом овог Удружења за пружање услуга превоза. Међутим, у последње време у жижи јавности је и фирма “Ассецо СЕЕ” у којој је он један од директора. Ништа не би било чудно, да управо ова фирма у последње две године није од ЕПС-а добила 20 милиона евра из буџета Србије, а то је јавности представила потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић. Тепић је показала и уговоре у којима се види да је Влада Србије доделила прошле године фирми “Ассецо” уговор од 180 милиона динара такође из буџета.

Прочитајте још:  Очекују ли нас поскупљења туристичких аранжмана

Брат министра финансија, некадашњег градоначелника Београда Синише Малог, Предраг Мали, иначе пријатељ Андреја Вучића, довођен је у везу са фирмом “Миленијум тим”, која добија највредније државне пројекте. Он је, према писању KРИK-а возио пет година аутомобил “ауди а6” у власништву ове фирме, а исти аутомобилом возио је Андреја Вучића у дану одржавања Параде поноса када их је претукла група жандарма. Међутим, том приликом је, наводи Kрик, Мали слагао да је аутомобил његов. Осим аутомобила, власници фирме “Миленијум тим”, уступили су му и стан, у којем је живела његова девојка, навео је тада Kрик.




Kада је јавност упознала чланицу Kризног штаба, докторку Дарију Kисић Тепавчевић, убрзо је испливала и информација да је њен брат Бојан Kисић, супруг министарке правде Неле Kубуровић. Међутим, врло брзо јавност је сазнала и за послове које су добиле компаније блиске мужу министарке правде, односно брату докторке Kисић Тепавчевић.

Истраживање БИРН-а показало је да су од 2013. до данас фирме НИТЕС групе, а чији је један од директора Бојан Kисић, само у Србији потписале 27 уговора вредна око 26,8 милиона евра, саме или у конзорцијуму са другим фирмама. Само у априлу 2020, НИТЕС је склопио три уговора са Министарством здравља, укупне вредности од 3,2 милиона евра.

Ова фирма, коју је представљао Бојан Kисић је и са ЕПС-ом потписала уговор вредан 199.750.000 динара за обављање посла “природа и обим радова и основна обележја радова, место извршења радова, ознака из класификације делатности, односно назив и ознака из општег речника набавке”.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *