На место директора РТС-а уместо Бујошевића долази Оливера Јовићевић

0

Фото: Глас јавности/Илустрација

Управни одбор Радио-телевизије Србије данас је размотрио пристигле пријаве кандидата за именовање новог генералног директора по расписаном јавном конкурсу. Од 12 пристиглих пријава Управни одбор РТС је одлучио да услове конкурса испуњавају : Владимир Паликућа, Драган Бујошевић, Милош Рајковић, Станислав Вељковић и Оливера Јовићевић. Такође, “констатовали” су да седам осталих пријављених кандидата, махом мање познатих широј јавности сем високог функционера Српске напредне странке Слободана Орлића, не испуњавају услове конкурса.

Интересантно, један од одбијених кандидата је према Управном одбору је “непознат”, ма шта то значио. Онда, други нема уверење о пребивалишту а конкурише за генералног директора РТС-а, што је неозбиљност своје врсте. Ипак, главна зачкољица је да је одбијена и једна од медијских перјаница владајућих напредњака, Слободан Орлић, под образложењем “пријава непотпуна – није достављен доказ да лице није осуђивано” ! Зар је могуће, питате се с правом, да тако важан политички фактор не зна како се сачињава валидна документација за конкурс првог човека медијског гиганта или да чак “нема доказа да лице није осуђивано”.




Одговоре на оваква питања, бар не званичних, тешко је добити, међутим на позив Гласа јавности једино се одазвао кандидат Миша Рајковић, дугогодишњи новинар и уредник Студија Б, наравно из времена док је то личило на озбиљну медијску кућу.

-Не знам, стварно, детаље зашто се неко пријавио или зашто је одбијен. Kао и на сваком конкурсу за атрактивно место може бити и закулисаних игара, моје је да у овоме учествијем докле год то буде фер утакмица. Имам програм и желим да га што боље представим пред Управним одбором РТС-а, оптмиста сам ако утакмица буде фер,- објашњава нам своју кандидатуру Миша Рајковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Албански лоби у акцији: Најављен протест Албанаца у Хагу због суђења бившим командантима ОВК

Од коректног човека и колеге, као Миша Рајковић, није се ни могла очекивати другачија изјава, па смо морали да пронађермо инсајдера у самом РТС-у , који би бар незванично отркио о чему се прича у и око Таковске 10, на ову тему.




-За сада међу нама влада уверење да је већ одлучено да уместо Бујкета дође” женски Бујке”, значи Оливера Упитник Јовићевић, и да је цела ова игранка са 12 кандидата само параван за већ донету одлуку. Није,истина, јасно зашто је гужву морао да прави познати политичар Орлић, или је можда баш због као “тренирања строгоће” око услова конкурса. Он да је заиста хтео, па тешко би га одбили. Бујошевић је бивши, ту нема збора. Влада Плаикућа да је амбициозан не би деценијама био улични репортер у “Београдскох хроници”, то је неозбиљна кандидатура. И онда ће у “љутој утакмици” као победити Оливера Јовићевић, која ће радити ама баш исто као и претходник. Њој је власт већ помагала за неке породичне ствари, а и сестра јој је намештана на високу функцију у Поштама Србије и сада треба да враћа те услуге, – изричит је извор Гласа јавности из националне куће са паролом “Ваше право да знате све”.

Наравно, знаћемо то њихово све за неких 45 дана када се са одлуком јави Управни одбор РТС-а, али и наше је право да будемо и сумњичави у самостаалност онога шта већ буду одлучили.



(Глас јавности)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *