ДРИТАН ТРОЈАНАЦ: Демократски фронт има предуслов за улазак у нову владу

Милан Кнежевић

Један од лидера Демократског фронта Милан Kнежевиц́ каже да та странка има предуслов да уђе у владу Црне Горе, а то је повлачење Закона о слободи вероисповести.

Он је гостујући на телевизији Б92 у емисији Фокус рекао да је повлачење тог закона “услов свих услова” и да то може да учини Скупштина Црне Горе и пре формирања нове владе.

“Ми ћемо тражити од Здравка Kривокапића и парламентарне већине да се већ сад потпише повлачење закона о слободи вероисповести и да се впотпише темељни уговор са СПЦ и патријархом Иринејом и Синодом СПЦ. ДФ ће тражити као предуслов за било какве договоре око формиранај Владе да тренутна парламентарна већина повуче антиправославни и антисрпки Закон о вероисповести, јер смо то обећали грађанима. Након тога се стичу услови да се потпише темељни уговор са СПЦ и заштите наше светиње у Црној Гори. После ћемо се договоарати око персоналних решења у влади”, рекао је он.

Он је рекао да је “шизофрено-контрадикторна” ситуација да председник Црне Горе и лидер ДПС Мило Ђукановић оптужује председника Србије Александра Вучића да је срушио власт Ђукановића, док један од власника Вијести Жељко Ивановић оптужује Вучића да руши опозициону владу која још није формирана.
“Истина је у следећем, управо је концерн Вијести од српске маркетиншке фирме узео 1.700.000 евра на име маркетиншких услуга. Нису били гадљиви на српске паре”, оценио је Kнежевић.

“Оно што је очигледно, ми нисмо ни стигли до персоналних решења, јер Дритан Абазовић, лидер коалиције Црно на бијело, тражи да Срби не могу бити на функцијама безбедности. Ми то не прихватамо, да се делимо на подобне и неподобне Србе”, навео је он.

Kако је рекао, Демократски фронт има обавезу према својим гласачима.

“Победио је српски народ, ми не размишљамо о персоналним решењима, али бранимо интересе српског народа”, казао је Kнежевић.

Kнежевић је казао да је такозвана “афера државни удар” 2016. имала за циљ да се склоне Андрија Мандић и он из политичког живота.

“Стицајем околности очекује се да Апелациони суд почетком октобра има седнице на којима ће разматрати наше жалбе. Не би ме изненадило да Апелациони суд потврди пресуде Мандићу и мени јер је потребно да се најекспониранији представници Срба буду стигматизовани као злочинци”, казао је он.
Он је казао да Мандић и он не желе да оптерећују коалицију ни мандатара

“Андрија Мандић и ја смо се заветовали у манастиру шта ћемо да урадимо ако неко буде покушао да уради нешто против нас. Урадићемо све да заштитимо правду, закон и част наших породица”, рекао је он.

Kнежевић је рекао да су неформални центри моћи покушали да утичу на формирање владе поделом на неподобне и подобне Србе.

“Ми смо се око мандатара договорили са СПЦ, доминантно са Амфилохијем и Здравко Kривокапић је резултат нашег договора са Амфилохијем”, казао је он.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.