ШОЈГУ ОТKРИО ШОKАНТАН ПОДАТАK: ДАЕШ у Сирији више не постоји, ликвидирали смо 133.000 терориста

0
шојгу

Сергеј Шојгу

Руска војска је у Сирији ликвидирала више од 133 хиљада терориста, укључујуц́и и 4,5 хиљаде из земаља-чланица Заједнице независних држава, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу у интервјуу за лист „Kрасна звезда“.
Према његовим речима, ликвидирано је 865 вођа, а задатак који је врховни командант поставио пре пет година – „у потпуности је обављен“.

„Међународна терористичка организација ДАЕШ више не постоји у Сирији, ниједан терориста није ушао у Русију“, додао је Шојгу.




Министар је истакао да је читавом међународном терористичком подземљу нанета велика штета, осујец́ена је финансијска подршка организацијама и систем њиховог обезбеђивања ресурса.

„Ефикасне акције Оружаних снага Русије у Сирији поставиле су поуздану баријеру на путу даљег ширења делатности терористичких организација, посебно на суседне територије“, истакао је министар одбране Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шојгу је такође нагласио да је пре почетка војних операција у Сирији руска група формирана у највец́ој тајности. Укључивала је 34 авиона и 16 хеликоптера, као и јединице за борбену и логистичку подршку, безбедносне и Снаге за специјалне операције.




Десетине јединица технике, стотине војника као и огромне залихе материјалних средстава оперативно су пребачени на удаљеност вец́у од 2.500 километара уз поштовање невиђених мера камуфлаже, додао је Шојгу.

Према његовим речима, појављивање „толико моц́не формације“ на толикој удаљености од руске територије „за многе је било неочекивано“.

Шојгу је додао да је искуство у борбама током операција у Сирији стекло око 90 одсто руских пилота и 60 одсто морнара.

Он је такође саопштио је да је Министарство одбране Русије донело одлуку о додатној набавци авиона Су-34 и Су-30СМ, као и хеликоптера Ми-28Н и Kа-52 због њиховог успешног рада у Сирији.

Прочитајте још:  „Путин: Када намеравате да нас позовете у НАТО?“



Вебтрибуне

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *