Сукоб миграната у Бихаћу: Две особе убијене, десеторо тешко повређених

0

(Фото: Аваз)

Две особе су убијене, десет је тешко повређено, а осам лакше у сукобу веће групе миграната у близини насеља у Бихаћу у Жегару.

Инцидент се догодио синоћ око 22 сата, а ту информацију је за портал Кликс потврдио портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић, који је рекао да је узнемирена мештанка пријавила овај инцидент.

Како је додао, сукоб се десио тачно иза Кантоналне болнице у Бихаћу на Жегарском пољу где заправо мигранти имају “дивље” шаторско насеље који им је прелазни пут до Пљешевице према Хрватској.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Одмах по дојави наше полицијске патроле изашле су на место догађаја и у том тренутку је затечено између 70 и 80 миграната који су износили и повређене. Ради се о сукобу групе миграната из Авганисатана и Пакистана. Сви повређени и мртви су држављани Пакистана, идентитет још није познат, тек ћемо радити на утврђивању. У консултацији с тужиоцем потврђено је да се ради о кривичном делу убиство”, казао је Шиљдедић.

Шиљдедић је саопштио да ће полиција радити на увиђају, али да истрагу додатно отежава претпоставка да су мигранти који су учествовали у сукобу вероватно побегли у шуму која је у близини.
“Сада би највероватније требало да претражимо тај терен и вршимо потрагу како бисмо их све пронашли. Место на којем су се сукобили, није насељено, реч је о ливади, али је у непосредној близини насељеног подручја и болнице тако да су грађани били узнемирени и у потенцијалној опасности. У сукобу су кориштени ножеви и тупи предмети”, рекао је Шиљдедић.

Прочитајте још:  Израелски непријатељ поново напао насељена подручја у јужном Либану



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *