Моћни зачин: ПРАХ који даје ДОБРО ЗДРАВЉЕ

0

Фото: Депозит

Обе врсте цимета користе се за додавање укуса у кафу, јогурте, овсене пахуљице, кекс, колаче, чајеве и пите.

Цимет је чак тајни састојак “цола-цола” безалкохолних пића.

Овај укусни, широко распрострањен зачин има неколико важних здравствених предности због својих антиоксидативних својства.

Не препоручује се конзумирање више од 6г цимета дневно.

Јесте ли знали да једна порција цимета садржи чак 5 пута више антиоксиданса него пола шоље боровница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




10 здравствених предности цимета

1. Превенција гљивичних обољења – хемијски спој који је пронађен у цимету помаже у превенцији и борби против бактеријских и гљивичних инфекција.

2. Делује противупално и као аналгетик – Новије студије су показале да цимет смањује упалу повезану са артритисом. Антиоксиданси у цимету уништавају и неутралишу слободне радикале који узрокују болове у зглобној хрскавици.

3. Регулишу шећер у крви – Цимет је одличан избор у прехрани уколико имате дијабетес типа 2, те уколико желите да задржите ниво шећера у крви стабилним. Цимет контролише ослобађање инсулина у крви и ткиву, те може помоћи у снижавању крвног притиска.

4. Смањује ниво лошег холестерола – Студије показују да цимет може смањити ниво лошег холестерола и настанак кардиоваскуларних болести.

5. Повећање енергије – Цимет је одличан зачин за доручак, јер утиче на ослобађање енергије током дужег временског раздобља.




6. Смањује ризик од рака – Редовним конзумирањем цимета смањује се могућа оштећења ћелија и ДНК-а. Уништавањем слободних радикала који су заслужни за производњу мутираних ћелија, смањује се шансе настанка рака и то на начин да својства цимета омогућују регулацију хормона и смањују учинак карциногена у мембранама ћелија.

Прочитајте још:  Kако живети дуго са мужем, а да се међусобно не уништите: 10 правила за сложан брак!

7. Пробиотик – Цимет се показао ефикасним у борби против Х.плорy и других патогена унутар пробавног система. Док уље цимета смањује цревну кандиду.

8. Подстицање метаболизма и смањење учинка масне хране – Цимет подстиче разградњу масних наслага.

9. Смањује менструалне грчеве – Цимет садржи супстанцу која повећава ниво прогестерона, а смањује ниво производње тестостерона код жена, успостављајући хормонску равнотежу чији изостанак узрокује грчеве.

10. Смањење стреса – Мирис цимета има умирујућа својства.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *