Ево зашто је за дете важна бака по мајци: Све што она осећа и ради, преноси се на ваше дете!

0

Shutterstock

Најбоље успомене повезане су са нашим бакама: летњи празници, укусне пите, палачинке, мирис љубави и драга особа која је увек ту за нас….

Приче пред спавање, буђење уз мирис чаја и џема, безгранична љубав…

Изненађујуће је да већина нас више личи на наше баке, него на родитеље!




Према научницима, бака по мајци је та која има највећи утицај на дететов живот. Она је та која га учи основама живота, правилима и дарује му сву љубав и бригу. Веза баке и унучета је најчвршћа и најдубља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А испоставило се да се формира на генетском нивоу. Одавно није тајна да наша деца, генетски материјал посуђују од својих бака. Због тога често примећујемо сличност између наше деце и преминулих рођака. Стручњац тврде да се гени преносе на нашу децу и то од баке по мајци.

То су, наравно, уопштени подаци и у свакој породици се све може догодити на различите начине. Дете може личити на родитеље и на баку и деду са очеве стране. Непотребно је рећи да је генетика сложена и непредвидива.

Међутим, родитељи морају да схвате какву велику улогу имају најближи рођаци у судбини и карактеру њиховог детета.




Према речима стручњака, чак и осећања која је бака искусила током трудноће могу утицати на развој њених унука. Запамтите да је блиско сродство сложен и међусобно повезан организам. То значи да се наше емоције, понашање, добре и лоше навике могу пренети заједно са генима на нашу децу и унуке.

Прочитајте још:  Рецепт за један од најлепших старинских колача: Уживаћете у укусу

Због тога је важно бити пажљив према свом здравственом и психолошко стању. Kада наносимо штету себи, свесно и с намером наносимо штету будућим генерацијама.



Стил

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *