Нова нормалност: Британски посланик позива на обавезну вакцинацију против короне да би путовања била дозвољена

0

(Фото: ЕПА)

Посланик – конзервативац затражио је обавезне сертификате о вакцинацији против коронавируса које би делила војска, а који ће одредити да ли ће људима бити дозвољено да путују у иностранство.

Током расправе у британском парламенту, посланик Тобијас Елвуд позвао је премијера да британске оружане снаге надгледају поступак увођења вакцинације против ЦОВИД-19.

Приметивши да је за вакцину против коронавируса потенцијално било потребно шест месеци, Елвуд је рекао, „Масовно увођење вакцине је огромна одговорност и морамо то урадити на прави начин“.




Елвуд је рекао да је писао Борису Џонсону позивајуц́и га да преда овлашц́ења радној групи Министарства одбране за слање вакцина широм земље и успостављање регионалних дистрибутивних центара, као и развој „националне базе података за прац́ење напретка и издавање потврда о вакцинацији.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланик је рекао да ће потврде о вакцинацији “вероватно морати да буду међународно признате како би се омогуц́ило путовање, међународно путовање”.

Елвуд је даље јасно ставио до знања да ће људи који узимају вакцину видети како се њихови животи враћају у нормалу, док ц́е они који то не учине и даље бити „подложни правилима социјалног дистанцирања“.




Могућност ускраћивања основних права на кретање и путовање људима који одбију да узимају вакцину из личних, верских или медицинских разлога претвара се у минско поље људских права.

Анкета коју су прошлог месеца спровели Kинг’с Цоллеге Лондон (KЦЛ) и Ипсос Мори открила је да би само 53% Британаца „сигурно“ или „вероватно“ примило вакцину против ЦОВИД-19.

Сваки шести рекао је да дефинитивно неће примити вакцину или да ће то бити врло мало вероватно. Kада се то екстраполира на становништво, то износи 11 милиона људи који ће, уколико се послуша Елвудов савет, бити ускрац́ени за путовања и третирани као грађани другог реда.

Прочитајте још:  Језиво: „Фајзер“ патентирао систем за повезивање људског тела са „Интернетом ствари“?



Превод: Српски Гласник

Извор: Суммит Неwс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *