Рат симболима и даље траје

0

Није само рат када се води оружјем, постоје и други видови ратовања, који су обично увод у рат оружјем који на крају дође као врхунац ових припремних ратних предрадњи. У ствари цијели човјеков животни вијек се своди на ратовање. Да Сјеверо-Американци нису угушили хипи покрет било би мало другојачије.

Уствари мир и не постоји, то је само период примирја, када зараћене стране прегруписавају своје снаге и смишљају нове тактике и стратегије. Баш као што је сада настало примирје подписивањем Дејтонског мировног споразума, дакле, не споразума о прекиду рата, него се ради само о мировном споразуму.

Патако имамо и један вид рата који се занемарује, а свима нам је пред очима и читајући између редова можемо доћи до интересантних закључака. Сви мисле да је њемачки нацизам побијеђен, али гледано по симболима изгледа да се ради само о мало већем примирју баш као у Дејтону. Мање-више многима није баш скроз непознато како изгледа симбол озлоглашених њемачких СС јединица (види слику).




Да се наставио рат симболима је видљиво из логоа двије америчке рок групе, Кисс и ЗЗтоп. Евидентна је сличност са њемачким нацистичким ознакама са униформе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овако евидентну сличност велики аутомобилски произвођач није баш могао да изведе пошто је ипак њемачка творница у питању, па све што долази из Њемачке се гледа строжије него када долази из САД. Па је тако за свој лого „Опел“ узео само половину симбола и окренуо га водоравно, па увијек може да се брани како њихов лого нема везе са њемачком нацистичком прошлошћу, јер не личи на оригинални СС симбол.

Прочитајте још:  Руски медији: Срби Косова желе да гласају на парламентарним изборима, Приштина против

Кога је змија ујела и гуштера се боји. Многима Опелов знак ипак личи на СС симбол, ако није пострадао од Нијемаца, он не види сличност између ова два симбола, и вјероватно сада читајући ово тврди да су ово све будалаштине што пишем.

У исту категорију се може сврстати и име продавнице Дајхман, која, гле чуда, долази из Њемачке. Не знам шта значи оно „Д“ у имену, можда је од „Дојчланд“ што значи Њемачка на њемачком. А остатак ријечи „Ајхман“ је свима познато на кога се односи и ко је тај њемачки официр из Хитлеровог рајха. Могли су овај ланац продавница јефтине обуће назвати и Дхитлер или Дгебелс, али би то било преочигледно, баш као лого групе Кисс, па су у стилу логоа за Опел, морали мало то да забашуре да се теже Власи досјете.




Ако ко не зна чија би могла бити Рајфајзен банка, нека само погледа њен лого и заставу државе Ватикан и уочи сличност, као и упадљиву жуту боју.

Да ни Власи, тј. Срби са планина који се баве сточарством, нису недосјетљиви, може да се примјети и на логоу Зимских Олимпијских Игара су Сарајеву 1984. године. ЗОИ 84. Дизајнер знака, а и маскоте Вучка, Јоже Тробец је био из СР Словеније из које је и вЛашко пиво. Па је тако србску тотемску животињу вука узео замаскоту (Вук је често име међу Србима, као и многа презимена Вучић, Вучковић, Вуковић, Вукић, Вукашиновић итд), а крст са огњилима (оцилима) је узео за лого и стилизовао га тако да баш није толико очигледно. Па мало као „Опелов“ знак за крећите га лијево-десно док не уочите сличност.

Прочитајте још:  Црна Гора ће покренути распад Северноатлантске алијансе

И све то фино запаковао да се неВласи не досјете.



ПИШЕ: Душко Бошковић 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *