Смењени директор „Електродистрибуције“ прима плату, не иде на посао, држи млекару

ЕПС

Милован Глишић, смењени директор „Електродистрибуције Чачак“, већ готово 11 месеци није на тој функцији, а од тренутка смене, отворио је боловање. На посао не долази ни дан-данас, а захваљујући дискутабилном и чудном боловању, плату редовно прима.

Како преносе локални портали, Глишић је остао у радном односу, иако више није директор, а боловање је према наводима отворио због здравствених проблема.

Према писању „Медиа портала“, Глишић је у последње време виђен на свом имању како обрађује земљу, што би требало да значи да је оздравио, од чега год да је боловао.
Имајући у виду та сазнања, као и његову фотографију од пре неколико дана коју су објавили портали из Шумадије, са места обележавања годишњице мисије „Халијард“ у Прањанима, рекло би се да се Глишић сасвим добро осећа.

Остаје, међутим, нејасно зашто је и даље на боловању и то у трајању од скоро годину дана, што је типично за раднике са озбиљним обољењима, у шта се надамо и желимо да верујемо да није случај са Глишићем.

Чак и уколико има проблема са леђима, како се спекулисало у чачанској Електродистрибуцији, за 11 месеци је без проблема могао да санира здравствене потешкоће.

Самим тим, намеће се питање да ли је Милован Глишић плански отворио боловање због смене са места директора, а на терету је фирме и даље.
Зашто је смењен Милован Глишић?

Иако је за ширу јавост смена директора Електродистрибуције Чачак Милована Глишића прошле године била изненадна, за познаваоце прилика у овом јавном предузећу она је дуго очекивана.

Глишић, наиме, према тврдњама ЕПС-а није саопштио тачне информације и није имао одобрење за давање изјава медијима у вези са случајем искључивања електричне енергије Дејану Петковићу из Чачка, који је потом штрајковао глађу.

– До сада је уочен низ неправилности у раду Глишића, посебно у делу који се тиче налога за искључење. Против Глишића биће предузете дисциплинске мере и биће смењен по налогу Милорада Грчића, в. д. директора „Електропривреде Србије“. Није тачна ни изјава Глишића да су „више инстанце“ из ЕПС наредиле укључење – навео је ЕПС у саопштењу поводом Глишићеве смене.

Међутим, добро упућени сматрају да је кључни разлог Глишићеве смене афера „Емецета“, о којој је писао један чачански портал, када је једна приватна фирма која је са ЕПС-ом у облигационим односима платила намештај за Глишићев стан, а на рачуну је стајао његов потпис и адреса. Након смене Глишић се више није враћао на посао, а наводно је изјавио да ће се вратити само као директор.

Глишић је на место директора ЕД Чачак постављен 2013. године, а у међувремену је покренуо приватну млекару у Прањанима, вредну неколико стотина хиљада евра.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.