Дијета против бубуљица и акни: Ових 7 навика проверено даје резултате и чисти кожу од свих неправилности!

0

Foto: Shutterstock

Прво, акне су стање коже када се поре запуше нечистоћама и бактеријама и тада долази до запаљења. Постоји много фактора који би могли утицати на њихову појаву попут вишка себума, хормонског дисбаланса или бактерија.

А како се доводе у вези бубуљице и дијета питате се? Тело ради онолико добро колико је добро гориво које у њега сипамо. Значи какву храну уносите у организам, он ће се сходно томе и понашати. А пошто је кожа наш највећи орган закључујемо да оно што је добро за акне заправо је добро за цело наше тело.

Истраживања и студије последњих година кажу да је дијета са малим уносом шећера, која је добро нутритивно избалансирана заправо најбоља за квалитет коже. Чим се смањи унос шечера, кожа се прочисти. И обрнуто, ако неколико дана за редом једете више слаткиша, често се јави по нека бубуљица, најчешће поткожна.

Седам ставки дијете које ће сигурно донети побољшање:

1. Пијте више воде

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Остати оптимално хидриран је врло важно за цео наш систем. Па ми смо сачињени 60 посто од воде и није чудно што је она толико важна за добро функционисање организма. Такође, оптималан унос воде ће помоћи и код коректног уноса дневних калорија, а препорука је чувених 8 чаша дневно.

2. Избаците шећер!

Шећер је дефинитивно број један проблем код појаве акни и бубуљица. Нажалост, он се сада налази у свему и јако га је тешко избећи. У реду је да уносите фруктозу која је саставни део воћа, али бели шећер би требало потпуно да избегавате неко време и резултати у виду чисте коже ће сигурно доћи.

Прочитајте још:  Маска за лице од кромпира: Ублажава надутост и брише флеке и подочњаке као од шале!

3. избегавајте прерађену храну

Индустријски прерађена храна садржи знатно више шећера, масти и соли од оне која је нашем ораганизму потребна. За храну коју спремате код куће, сами контролишете колико ћете је зачинити и увек знате шта сте у себе унели. У почетку делује комликованије, али је ово заправо најбољи, а и најекономичнији начин исхране.




4. Избаците млеко (али не и јогурт)

Млеко има доста шећера (који је у облику лактозе) и њега врло често повезујемо са појавом бубуљица. Иако је млеко пуно добрих нутријената за организам попут калцијума и протеина, истраживања показују изнова да оно ипак није погодно за конзумацију, посебно у каснијем животном добу.

5. Уносите зелено поврће

У последње време пуно се прича о пХ нивоу организма и тога колико је важно да тело буде у балансу. Зато се препоручује унос алкалне хране која ће смањити ниво киселости у телу. А за то су најбољи броколи, краставац, лук, спанаћ, купус, кељ, блитва и паприке.

6. Једите црну чоколаду




Црна чоколада је најздравија чоколада коју можете појести. Има релативно мало шећера, и у зависности од врсте мало или нимало млека. Такође садржи цинк, који је одличан за борбу против акни.

7. Пијте зелени чај

Зелени чај је пун полифенола који појачавају проток брви и кисеоника у кожи, и временом ће побољшати стање и изглед коже, а што је још важније и ваше здравље.



(Стил.курир.рс/Wантед)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *