Немачки министар осудио графите кукастог крста на украсном пергаменту у синагоги у Берлину

0

(Фото: Твитер)

Немачки министар спољних послова, Хеико Мас, није штедео речи након што су кукасти крстови нацртани на пергаменту који садржи стихове из Торе у синагоги у Берлину. Рекао је да злочин треба решити што је пре могуће.

Према берлинском комесару за антисемитизам, сигмоунту Коенигсбергу, инцидент се догодио у главној синагоги Тиферет Исраел. Мезуза – украсни ковчег који садржи пергамент са стиховима из Торе који је постављен на довратник јеврејских домова и синагога – разбијен је, а на пергаменту су нацртане кукасти крстови.



Мас је инцидент назвао „мучним“. „ Злочин мора бити решен што је брже могуће, а одговорни кажњени! Стојимо са пријатељима Јеврејима блиско и саосећајни “ , твитовао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Немачка је забележила пораст антисемитских напада последњих година. Да би се борила против алармантног тренда, влада је створила положај националног комесара за антисемитизам 2018. Први комесар Фелик Клеин изнео је свој план за успостављање базе података о антисемитским преступима широм земље.



Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *