Осуђена Вучићева бивша жена Ксенија и Жељко Митровић

1

Ксенија Вучић и Жељко Митровић

“Да, можда, ипак, има наде за српско правосуђе, показује пресуда Вишег суда у Београду од 15.9.2020. године, којом су новинарка Ксенија Вучић и уредник Пинка Жељко Митровић првостепено осуђени за пласирање неистина о нашем малолетном сину Д.Ђ., тако што су га лажно оптужили да је на протесту будућих средњошколаца испред зграде Министарства просвете “запалио слику министра Младена Шарчевића”, наводи се у заједничком саопштењу Соње и Млађана Ђорђевића, председника покрета “Ослобођење”.




Према слову пресуде, Ксенија Вучић, Жељко Митровић и телевизија Пинк дужни су да на име нематеријалне штете услед повреде права на претпоставку невиности, права на достојанство личности, права на аутентичност и права и интереса малолетника уплате малолетном Ђорђевићу 200.000 динара са затезном каматом. Према речима родитеља, а по жељи њиховог сина, новац ће бити уплаћен у хуманитарне сврхе, конкретно, организацији “Дечја радост” са Косова и Метохије.

– Да режиму Александра Вучића и његовој медијској пропаганди никада и ништа није било свето, па ни злоупотреба малолетника за обрачун са политичким неистомишљеницама потврђује управо случај ове прошлогодишње бруталне медијске пропаганде против наше породице коју је предводила лично госпођа Ксенија Вучић, бивша супруга Александра Вучића, заједно са власником телевизије Пинк Жељком Митровићем. На срећу оних који још верују у могућност демократије и слободе у Србији, овај немили догађај је добио позитиван епилог на суду, јер су поменути тужени, према пресуди, означени као кривци, чиме је бар делимично задовољена правда – закључује се у саопштењу Соње и Млађана Ђорђевића.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Осуђена Вучићева бивша жена Ксенија и Жељко Митровић

  1. СРАМОТА ЈЕ “то што пишете”!!!
    А о греховима да не говорим
    ЈЕР није моје (наше) да судимо.
    ОПРОСТИ ИМ БОЖЕ НЕзнају шта-раде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *