Отерајте јесењу депресију и подигните расположење до максимума: Проверена метода руског психолога!

0
Shutterstock

Научници су утврдили да је сезонска депресија заиста обољење, а она је најчешћа током јесењих дана, када се навикавамо на кишно и хладно време.

Уколико и ви спадате у групу људи којима расположење варира са првим данима јесени, добро прочитајте ове савете.

Фокусирајте се на оно што се не мења
Током промене годишњих доба, сву пажњу усмертите на једну ствар која је стална у вашем животу. Да ли су то добри односи са породицом, пријатељима или партнером или пак нека омиљена дневна рутина, није важно. Сву пажњу усмерите на оно што се не мења. Тако ћете осетити да ипак имате контролу и да на нешто можете да утичете.

Физичка активност је обавезна

Добро је познато колико је физичка активност добра за изглед и здравље, али је једнако важна и за ментално стање. Лагана рекреација ће бити довољна да се поправи расположење.

Одржавајте контакт са драгим особама
Током хладног времена, већина нас радије изабере да остане код куће и погледа неки добар филм. Иако нам је свима ово потребно с времена на време, имајте на уму да асоцијализација доводи до депресије. Стога, не игноришите позиве пријатеља и дружите се. С обзиром на ситуацију са пандемијом короне, дружење је сведено на минумун, али психолози кажу да и разговор телефоном има једнак ефекат на побољшање расположења.

Изаберите због чега ћете се данас добро осећати

Запитајте себе сваког јутра због чега ћете бити срећни. Неке ствари не можемо да мењамо, али на друге и те како можемо да утичемо. Сваки дан урадите нешто што вас усрећује- почастите се новим комадом одеће, изведите пријатеља у биоскоп, крените у теретану… Размислите о томе која промена би вас могла учинити срећнијим на дуже стазе.едукација.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.