Уместо кечапа: Направите најбољи сос за домаћу пицу

0

Shutterstock

Ако желите да направите најукуснију домаћу пицу за вечеру или за госте онда уместо кечапа користите овај сос. Такође би било добро да сами направите и тесто, а како то да урадите прочитајте ОВДЕ. Све је увек укусније ако сами направите.

Ако вам остане соса сипајте га у теглу и добро затворите и тако може да стоји у фрижидеру 5-7 дана. Ако одлучите да замрзнете вишак, исто ставите у теглу али тек када се добро охлади замрзните. Из замрзивача вадите дан пре него што ћете правити пицу, и лагано промешајте да се састојци опет сједине.

Састојци:

1 црни лук
1 чен белог лука
1 конзерва пиреа од парадајза
1 парадајз сос
со, бибер
италијански зачин
мало шећера
туцана паприка (по жељи)
маслиново уље

в


ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Припрема:

Загрејте маслиново уље у шерпи на средње јакој ватри. Додајте изрендани црни лук и пржите, често мешајуц́и, док лук не добије браон боју, неких 4-5 минута. Затим додајте ситно сецкани бели лук и пропржите још 30 секунди.

Сипајте парадајз пире и пустите да се кува минут пре додавања соса од парадајза, италијанског зачина, соли, бибера, шец́ера и туцане паприке. Све добро промешајте да се сједини. Нека сос почне да кључа смањите температуру на најнижу. Динстајте и повремено мешајте 5-10 минута или док се не згусне по вашој жељи.



Ствар укуса

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *