Бура у школи у Младеновцу око гостовања “тиктокерке” Саре Дамњановић

0

Сара Дамњановић (Фото: Н1)

Општина Младеновац позвала је на дружење са децом јавне личности, а част да буде прва гошћа припала је познатој “тиктокерки” и “инфлуенсерки” Сари Дамњановић. Иако је најављено да ће обићи младеновачке основне школе, након негодовања дела јавности, дружење премештено на градски трг.

Поједини родитељи и наставници цео догађај оцењују као непримерен, док из општинског руководства демантују да је план био да Дамњановић одржи предавања у школама и одбијају да говоре за телевизију Н1.

На тргу у Младеновцу данас на ивици инцидента.

Велики број основаца био је нестрпљив да направи селфи са “тик ток” сензацијом и теквондо првакињом Саром Дамњановић. Настао је стампедо.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да смири узбуђену децу и заштити гошћу давао је све од себе члан општинског већа задужен за омладину Вељко Лукић. Али све је било безуспешно, па је гошћа “евакуисана” у општинску зграду.

А ко зна како би све изгледало да се дружење са инфлуенсерком одржало на првобитно, најављеним локацијама.

“Ако сте из Младеновца и идете у основну школу од 5. до 8. разреда сте, е онда ће ово вама да буде занимљиво с обзиром на то да се 5. октобра, у понедељак, дружимо у вашим основним школама. Позвана сам од стране општине Младеновац”, рекла је Сара Дамњановић, тиктокерка и инфлуенсерка.

До промене плана дошло је након што је део родитеља узнемирила вест на друштвеним мрежама да ће Дамњановић поводом Дечје недеље у школама основцима држати предавање.




“Данас смо овде конкретно због спорта. То је онако ето главно због чега сам позвана. Ја нисам инфлуенсер, нисам тиктокер, то није нешто примарно у мом животу. Мене прате милиони људи, сви знају ко сам и шта сам ја и које резултате имам иза себе, тако да за себе могу слободно да кажем да сам једна од најуспешнијих људи овде на нашем простору”, тврди Дамњановић.

Прочитајте још:  Хрватска укида српски језик у школама

Родитељи поручују – није проблем да се прича о спорту, али…

“Оно што је дискутабилно за тај узраст позвати некога ко је и инфлуенсер, поред тога што је врхунски спортиста, јер су деца у овим годинама, од 11 до 14 или од седам чак па до 14, врло им је пријемчиво све то. Ми код куће водимо борбу са њима на тему свих тих нецензурисаних садржаја који су им доступни”, каже Јована Гајић, мајка ученика.

Став родитеља подржали су и поједини просветари. Наставница Славица Вишњић каже да њу и колеге нико званично није обавестио о доласку гостујуће предавачице.

“Оно што је скандалозно у целом овом догађају је то што се неко досетио из општине да то организује на своју руку. Ми не знамо прво која је сврха, који је то образовни задатак, који је то васпитни задатак, коју ми слику шаљемо деци. Ја као неко ко предаје ликовну културу, значи културу некакву се осећам прозваном да реагујем и била сам револтирана јуче кад сам чула”, наводи Славица Вишњић, наставница ликовне културе.




Родитељи и наставници се такође питају – ко је финансирао скуп и организовао га у доба епидемије? То смо покушали да сазнамо од већника Лукића.

Н1: “Ви, имате ли нешто да кажете?”

Лукић: “Не, завршавамо интервју”.

Н1: “Немате ништа да поручите родитељима који негодују због тога?”

Лукић: “Завршавамо интервју, нећемо давати за вашу телевизију више… хвала Вам”.

Одбијањем већника да говори остали смо ускраћени и за информацију да ли је приликом одабира Дамњановић да гостује у Младеновцу узета у обзир и чињеница да је 2018. била на листи више од 1.000 јавних личности које подржавају Александра Вучића.

Прочитајте још:  ЂАЦИ СЕ НЕ ВРАЋАЈУ У КЛУПЕ 18. ЈАНУАРА? Ово су три варијанте за наставак школске године



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *