ЗА ЊЕГА ЗАКОН НЕ ВАЖИ: Зашто Вучић не носи маску?

0
Александар Вучић кренуо на факултет (Фото: Принтскрипт)

Највиши званичници наше државе, а нарочито председник Александар Вучић воле да се у јавности појављују без епидемиолошке маске. С обзиром на то да је ово председниково неодговорно понашање и оглушавање о епидемиолошке мере постало стандардно, поставља се питање да ли он има привилеговани положај у односу на остале грађане Србије?

Тако је и било у петак када је Вучић студент кренуо у поход на тренерску диплому, сви студенти колеге су носили маске, осим њега!
Обавезно ношење маски једна је од најважнијих епидемиолошких мера у Србији, а чак су се и чланови Кризног штаба сложили да је ношење маски својеврсна замена за карантин. Сведоци смо, међутим, да Вучић и наши политичари ову меру која је обавезујућа за све грађане Србије, не поштују.

Вучић тако маску не носи у званичним посетама, на конференцијама за новинаре, а изгледа да није забринут ни када је у близини деце. На ову замерку председник је поручио само да маску носи док камере нису укључене. Ово је демантовао и када је обишао службу хематоонкологије са стерилним блоком Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Доктор Вукан Чупић“ – без маске.
– Ја разумем вашу потребу да у сваком тренутку мене за нешто окривите, нисам приметио да сте тако ревносно се борили за здравље људи кад су упадали у Скупштину, тукли полицију, гађали их и када је било јасно да ће то бити права биолошко-медицинска бомба. Али добро је да и то грађани виде. Али прихватам вашу критку, иако је она формална а не суштинска. Ја сам неко ко би требало да даје пример људима у Србији, и зато ћу се постарати да што је могуће више и ту вашу добронамерну жељу у потпуности поштујем – рекао је недавно Вучић када су због неношења маске стигле критике на његов рачун.

Казна за неношење маске коју обични смртници морају да плате уколико их не носе у затвореном простору износи 5.000 динара, али за Вучића и наш државни врх не важе како правила, па тако ни казне. Све ово предвиђено је Законом о заштити становништва од заразних болести, а председник као најбољи студент у историји Правног факултета ово би морао да зна.

Да ли ово председниково понашање значи да за њега постоје посебна правила те не мора да носи маску?Директно

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.