РАСТИ ПРЕТИ 12 ГОДИНА РОБИЈЕ ЗБОГ KИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ: Kривично дело производње и стављање и ПРОМЕТ опојне ДРОГЕ

0

Printscreen Instagram

По налогу тужилаштва, полиција је претресла његов стан и пронашла је велику количину сканка (јача марихуана), због чега му је Више јавно тужилаштво ставило на терет кривично дело производња и стављање у промет опојне дроге и одредило му је притвор до 48 сати.

Ђурић би требало у недељу да буде саслушан у тужилаштву, након чега ће судија за наредни поступак одлучити о притвору. Kако „Ало!“ сазнаје, познати репер могао би да због тога да проведе у затвору чак 12 година!

Наиме, како нам је адвокат Јелена Законовић објаснила, када је реч о кривичном делу производња и стављање у промет опојних дрога, не постоји могућност условне казне и уколико тужилаштво докаже оно за шта терети Ђурића, репер неће моћи да избегне затвор.




– За кривично дело производња и стављање у промет опојне дроге предвиђена је казна затвора од три до 12 година. Не постоји законска могућност да починилац оваквог дела избегне затворску казну, једино што може да уради је да призна дело и да се нагоди са тужилаштвом, али и у том случају ће добити казну од три године затвора – рекла је Законовићева и додала да постоји могућност да се репер пред тужиоцем брани тврдњом да је наведена дрога за личну употребу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– У том случају, уколико буду постојали докази, ово кривично дело ће се преквалификовати у дело неовлашћено држање опојних дрога, за које су запрећене блаже казне. Починилац може и у том случају да добије затворску казну до три године или да буде новчано кажњен. Може чак и да буде потпуно ослобођен кривице – прича адвокатица и додаје да је у овом тренутку веома важно да истрага буде темељно урађена.

Прочитајте још:  Од Баје Малог Книнџе па до Халида Бешлића и натраг

– Јако је важно да истрага одради свој део посла и да утврди све услове под којима се десио овај случај. Дакле, полиција треба да сакупи доказе који ће недвосмислено показати да ли је та заплењена марихуана заиста била за личну употребу или за продају. Битан показатељ је и да ли је полиција пронашла вагице за мерење марихуане, на који начин је упакована дрога, али и сама количина заплењене дроге је у оваквим случајевима индикативна – рекла је Законовићева за “Ало!”.




Kриминолог Николић: Ђурић је спремио килограм марихуане за зимницу!

Kриминолог Златко Николић истиче да га није изненадила вест да је Стефан Ђурић Раста ухапшен због поседовања дрога и додаје да је то поуздан знак да полиција добро ради свој посао.

– Шта је чудно у томе што је Расти пронађен килограм марихуане у стану? Човек је једноставно спремио зимницу, а било је питање када ће бити занимљив за хапшење, будући да своје склоности није крио. Последњих месеци ухапшено је неколико јавних личности због поседовања дроге и то је поуздан знак да полиција добро обавља свој посао – рекао је Николић и додао да не види олакшавајуће околности у овом случају.

– То што је полиција ухапсила познату особу не би требало да буде његова олакшавајућа околност. Ђурић је познати репер, који мора да води рачуна о свом утицају на младе људе – поручио је Николић.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *