Заједница српских општина је још једна у низу превара и обмана грађана Србије у чијој позадини се крије предаја Косова и Метохије

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Прича о Заједници српских општина и њених шест тачака у оквиру Бриселског споразума требала је само да послужи да јавно мњење у Србији лакше прогута предају институција српске државе на Косову и Метохији и апсолутну интеграцију севера Косова и Метохије у непризнати правно–политички систем сепаратиста.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је тада Александар Вучић говорио да Срби Заједницом српских општина добијају нову Републику Српску, да ће имати све оно што има Република Српска. Тај договор су Александар Вучић и Ивица Дачић направили са ондашњом представницом ЕУ Кетрин Ештон где су унапред знали да је Заједница српских општина само шарена лажа за превару грађана Србије. Јер да није тако, током реализације Бриселског споразума нормално би било да Александар Вучић затражи да се у пракси реализује Заједница српких општина па да се тек онда крене са имплементацијом осталих тачака из Бриселског споразума.

Међутим, шта се дешавало током реализације? Александар Вучић је сепаратистима предао српску полицију а о Заједници српских општина ни речи. Онда је Александар Вучић сепаратистима уступио и цивилну заштиту а о Заједници српских општна ни говора. Следећи корак је предаја Приштини правосудног система Републике Србије а о Заједници српских општина се ћути. Тада је, сетимо се, Александар Вучић јавно позвао српске судије да положе заклетву пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем и на уставу самопроглашне републике Косово. Каква брука и какво понижење српског народа. А онда је Александар Вучић омогућио пријем Косова у све међународне спортске организације, па им предао телекомуникације а Заједница српских општина није могла да буде на дневном реду. Пре свега тога Александар Вучић је укинуо српске локалне самоуправе на Косову и Метохији и натерао Србе да изађу на изборе које је организовала самопроглашена република Косово. Не треба заборавити да је ондашњи први потпредседник Владе у лику Александра Вучића и успоставио класичну границу између централне Србије и јужне српске покрајине због чега данас ниједан представник Владе Србије не сме нити може да се појави на Косову и Метохији.

Прочитајте још:  Косовска полиција привремено затворила Јариње и Брњак

Данас када Београд инсистира да се ипак Заједница српских општина нађе на дневном реду преговора у Бриселу Албанци се подругљиво смеју. Кажу да то није по сепаратистичком уставу. Није у складу са Уставом Републике Србије ни демонтирање институција српске државе на Косову и Метохији али га председник Србије не поштује за разлику од сепаратиста.

Сада је Заједница српских општина постала монета за поткусуривање, како Приштине, тако и бриселске администрације као услов за свеобухватни мировни споразум Београда и Приштине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А зашто је овако наопако водио преговоре са сепаратистима Александар Вучић? Главни разлог јесте што се приликом доласка на власт обавезао да ће да се одрекне јужне српске покрајине. Други, што је преговоре водио без платформе, без компетентних саветника, мимо Устава као да се ради о породичном имању тате Анђелка у Чипулићу код Бугојна. Због свега овога доћи ће време да ће Александар Вучић морати да одговара на основу чланова 306 и 307 кривичног закона Републике Србије за дело националне велеиздаје. Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
04.10.2020. године Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *