Да ли су корона – мере припрема за рат? (видео)

0
терминатор

Foto: Screen Rant

Филм „Терминатор“ постаје стварност

Изгледа да није далеко рат који ће киборзи и вештачка интелигенција водити са људима. Према извештајима медија, у Америци је већ тестиран електромагнетни пиштољ којим управља вештачка интелигенција.

Ново оружје, способно да са великом прецизношћу обара надолазеће пројектиле, прима задатке из система који користи вештачку интелигенцију и виртуелну стварност. Команде се преносе преко супер брзог 5Г интернета, који је већ назван „војни интернет“!

Управо Интернет велике брзине постаје кључ предности таквих инсталација на бојном пољу. Ево како функционише нови систем Advanced Battle Management System (ABMS) америчког ваздухопловства за напредни систем управљања борбама:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Почетком септембра изведен је још један тест непрестано растуће 5Г мреже која је сјајно оправдала свој назив „паметно бојно поље“.

Мора се рећи да вештачка интелигенција и кациге за виртуелну стварност већ постају стандардна опрема америчке војске, а систем ABMS повезао је операторе копненог, ваздушног и морског сајбер простора са системима који додатно подржавају вештачку интелигенцију:




Према подацима које је објавила америчка авијација, ABMS у свом садашњем облику окупља 70 индустријских тимова, 65 владиних и 35 војних платформи у 30 објеката и 4 полигона. Према овим информацијама, реч је о најамбициознијим маневрима у новијој историји.

Буџет ABMS -а износи невероватних 3,3 милијарде долара током 5 година развоја, рада и тестирања.

Можда садашње такозване коронавирусне мере, припремају људе за ратно стање, када ће не само ношење маски, већ и гас маски, бити од животне важности? Иначе, зашто произвођачи личне заштитне опреме приступају питању глобално, што се никада није догодило током свих претходних вирусних епидемија?

Прочитајте још:  Корона "ПОБЕГЛА" из лабораторије надомак пијаце у Вухану? Најновија "теорија завере" о настанку смртоносног вируса кружи Француском

Па, месец дана; па, шест месеци; па, годину дана, трајаће пандемија коронавируса; а фабрике већ почињу да масовно производе не само медицинске маске, већ, на пример, такве уређаје за лице са вентилатором који пумпа чисти, филтрирани ваздух и уклања CO2:




Ево шта произвођачи пишу о производу:

„За разлику од других паметних маски које су тренутно на тржишту, Weetbe има низ јединствених карактеристика. Прозиран је, испоручује се са три филтера уместо са два, има причвршћену компоненту оквира и јединствени модуларни вентилатор који се закачи за предњи део филтера, испоручујући чисти филтрирани ваздух у току 8 сати.

Weetbe маска предлаже ниво модуларности. То је функционална маска за лице са прозрачним корпусом, хипоалергенског дизајна и сертификованих филтера… али је изузетна захваљујући њеној способности да се прикаче додатни модули. Weetbe долази са провидним кућиштем у комплету са заптивком и поклопцем против замагљивања. Подесиве траке помажу вам да учврстите маску око лица, док филтери на предњој и бочној страни помажу да удишете 98% чист, прочишћен ваздух. Маска се испоручује са Proveil филтерима који су направљени од нано влакана – довољно малих да заробе удисане честице ваздуха, укључујући вирусе. Ови филтери се могу поново користити, могу се опрати или стерилизовати на пари и припремити за биоразградњу, чинећи их једноставним за одлагање.

Најважнија карактеристика Weetbe је модул вентилатора који се закачи право у предњу плочу, гурајући ваздух кроз предњи филтер да би створио позитиван ваздушни притисак унутар маске. Са сопственом литијум-јонском батеријом, вентилатор ради 8 сати са пуним пуњењем и ради бешумно. Модул задржава прозирну привлачност маске и идеалан је за време вежбања, трчања или за старије особе којима је тешко дисати кроз маску.

Прочитајте још:  Може ли коронавирус да изазове Кавасакијев синдром, шта кажу лекари

https://youtu.be/gp66zzdBbeo

Weetbe је отпоран на прскање, што значи да се маска лако може носити на киши, а њен прозирни дизајн, осим што вам омогућава да откључате паметни телефон на лицу, једноставно вам даје слободу да удишете чисти ваздух и будете заштићени без скривања лица непрозирном тканином или пластиком. Поред тога, омогућава вам размену осмеха са вољенима, пријатељима и комшијама.“




Логично је претпоставити да су произвођачи уверени да ће њихови производи бити дуго тражени и да ће донети значајан профит. Зашто тако мисле? Да ли зато што смо се, под маском тренутне пандемије, припремали за рат, а данас постоји такозвана обука из „цивилне одбране“, која се, како се добро сећа старија генерација, одржавала сваке године: људи су себи шили завоје од памучне газе, стављали су их на звук војних сирена и један за другим одлазили у склоништа, чекајући дозволу да одатле изађу и поново започну рад или студије у образовним институцијама.



Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *