ТЕШКО НАОРУЖАНА ЦРНАЧКА МИЛИЦИЈА МАРШИРА УЛИЦАМА: Расне тензије у САД расту (ВИДЕО)

0

Група црначке милиције “Нот факин ароунд коалишн” (НФАЦ), окупила се у граду Лафајету у Луизијани у знак протеста због полицијског насиља. Демонстрација долази усред растућих расних тензија у Сједињеним Америчким Државама.

Неколико стотина чланова НФАЦ-а обучених у црно, од којих су многи носили аутоматске пушке, продефиловало је Лафајетом у суботу. Многи од њих су носили и панцире и другу тактичку опрему.

Шетња је одржана како би се тражила правда за Трејфорда Пелерина, црнца којег је у августу убила полиција Лафајета. Протестна шетња такође је мотивисана након што им је конгресмен из Луизијане запретио у поруци на Фејсбуку.




Вођа НФАЦ-а, који себе назива Грандмастер Џејом, одржао је говор у којем је саопштио да се слоган америчког председника Доналда Трампа „Учинмо Америку поново великом“ не односи на црнце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не сећам се времена у овој земљи када нам је било добро“, рекао је он, а затим повео групу скандирајући „црна моћ“.




Шетња се завршила мирно, али је једна особа задржана након што је пуцала. Из НФАЦ-а су саопштили за медије да та особа није део њихове организације.

САД потресају вишемесечне демонстрације против расизма, које је у почетку изазвала смрт Џорџа Флојда који је убијен од стране полиције у Минеаполису. Многи протести су се претворили на нереде.

Прочитајте још:  Алжирски политиколог Сига: Израел покушава да увуче САД у конфронтацију са Ираном



Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *