Милиони за брата, линч слободних медија, вређање политичких ривала…

0

Ана Брнабић (Фото: јутјуб)

Иако је Директно.рс информацију да ће стара премијерка Србије Ана Брнабић у ствари бити изабрана за нову објавио 5. августа, и иако су то знале и птице на Андрићевом венцу, Александар Вучић морао је синоћ то званично и да саопшти. Уз подуже образложење о успесима које је Србија направила у последње време упркос ситуацији са коронавирусом, председник је на крају јавност Србије обавестио да је предложио управо Брнабић за нову-стару функцију. А пошто ускоро почиње, односно, наставља се њен стари-нови мандат, подсетићемо се ко је, заправо, Ана Брнабић!

Председница Владе Србије постала је 2017. године, после једногодишњег вођења Министарства државне управе и локалне самоуправе. У Владу је ушла као нестраначка личност, међутим, само пар година касније учланила се у Српску напредну странку, јер је “то странка чији је циљ да мења Србију”. Истина, од 2012. године Србија се прилично променила!

Нажалост, не на боље!

Иако је у јавности представљена као “врхунски стручњак у свом послу и професионалац”, јавност је имала прилику, додуше само преко пар слободних медија, колико их има у Србији, да чује и за другу страну наше премијерке, никако похвалну!




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али, да кренемо редом.

Оно што је симптоматично за Брнабић јесте да је по уласку у СНС одмах преузела све њихове карактеристике. Иако на почетку прилично уздржана у коментарисању “оних са друге стране”, како председник воли да назове политичке противнике, врло брзо је попримила све “манире”, па јој поред коментарисања политичара није страно да често искоментарише и медије!

Прочитајте још:  Усташко дивљаштво не јењава: Уништен плакат "пола Србин пола Хрват" у Загребу

Тако се и Директно.рс нашао на мети нове-старе премијерке, која је приликом гостовања на телевизији Хаппy показала чланак са нашег портала – писмо бившег помоћника градоначелника Новог Пазара Емира Ашћерића у којем критикује посету председника том граду у време пандемије, након чега нам је стигла и претња ” да нас све треба побити и уништити”.

О овом случају огласио се и Савет Европе за заштиту новинарства и безбедност новинара.

Пошто је премијерка после учлањења у СНС рекла “да би волела да ради са младим људима и истакла да је СНС показао да је странка која брине о људима”, морамо јој поставити питање да ли је етикетирање одређених медија који нису под палицом Вучића и СНС и претње смрћу људима који у њима раде “брига о људима” на коју је мислила?




О афери “брат и намештени милионски тендери” српска јавност чула је одавно. Податке о озбиљним цифрама које је фирма “Асеко” у којој је један од директора управо премијерким брат Игор Брнабић у јавност је изнела потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

– Ана Брнабић постаје премијерка у јуну 2017, одмах након тога, у августу имамо већ убрзано управљање канцеларијом за ИТ и електронску управу, та канцеларија је директно одговорна Ани Брнабић. Тај пакет се завршава у августу после именовања, а онда Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу која је директно одговорна председници Владе 15. новембра 2019. фирми Ассецо додељује уговор од 180 милиона динара – рекла је Тепић.

Она је и додала да је ово најдиректнији могући сукоб интереса да Владина канцеларија додељује њеном рођеном брату 180 милиона динара из буџета, односно новца грађана, и позвала Тужилаштво да реагује поводом овог случаја.

Прочитајте још:  Апостолски нунције: Света Столица остаје принципијелна у ставовима о КиМ

Међутим, реакције надлежних су изостале, а председница Владе имала је занимљиво објашњење – “сви наводи о пословању фирме Асеко у ствари су напад на страног инвеститора у Србији”.




Оригинално, морате признати.

Иако је Брнабић представљена као неко ко је озбиљно образовање стекао у иностранство, треба се присетити и речи професора, драмског писца, театролога и сценаристе Небојше Ромчевића, који је једном приликом рекао да је премијерка Ана Брнабић завршила “крш факултет”.

– Ана Брнабић је завршила крш факултет, осми у Мичигену, а 2.040 у свету, мора да се помучи да стигне Мегатренд – казао је том приликом Ромчевић.

И, без обзира на све што је у јавност доспело, од етикетирања, вређања и неприличног понашања за било кога, а не за једног председника Владе, до афера и намештања тендера и послова рођеном брату, за које се плаћа новцем из буџета Србије, а који је новац свих грађана, Ани Брнабић је председник Србије још једанпут указао поверење и реизабрао је на функцију коју је обављала претходне три године!

Да ли ће неко упалити светло у Србији и пробудити народ, видећемо у наредном периоду, а за сада, једино извесно је да ће Ана Брнабић и наредни мандат бити председница Владе Србије!



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *