Милиони за брата, линч слободних медија, вређање политичких ривала…

0
Ана Брнабић (Фото: јутјуб)

Иако је Директно.рс информацију да ће стара премијерка Србије Ана Брнабић у ствари бити изабрана за нову објавио 5. августа, и иако су то знале и птице на Андрићевом венцу, Александар Вучић морао је синоћ то званично и да саопшти. Уз подуже образложење о успесима које је Србија направила у последње време упркос ситуацији са коронавирусом, председник је на крају јавност Србије обавестио да је предложио управо Брнабић за нову-стару функцију. А пошто ускоро почиње, односно, наставља се њен стари-нови мандат, подсетићемо се ко је, заправо, Ана Брнабић!

Председница Владе Србије постала је 2017. године, после једногодишњег вођења Министарства државне управе и локалне самоуправе. У Владу је ушла као нестраначка личност, међутим, само пар година касније учланила се у Српску напредну странку, јер је „то странка чији је циљ да мења Србију“. Истина, од 2012. године Србија се прилично променила!

Нажалост, не на боље!

Иако је у јавности представљена као „врхунски стручњак у свом послу и професионалац“, јавност је имала прилику, додуше само преко пар слободних медија, колико их има у Србији, да чује и за другу страну наше премијерке, никако похвалну!
Али, да кренемо редом.

Оно што је симптоматично за Брнабић јесте да је по уласку у СНС одмах преузела све њихове карактеристике. Иако на почетку прилично уздржана у коментарисању „оних са друге стране“, како председник воли да назове политичке противнике, врло брзо је попримила све „манире“, па јој поред коментарисања политичара није страно да често искоментарише и медије!

Тако се и Директно.рс нашао на мети нове-старе премијерке, која је приликом гостовања на телевизији Хаппy показала чланак са нашег портала – писмо бившег помоћника градоначелника Новог Пазара Емира Ашћерића у којем критикује посету председника том граду у време пандемије, након чега нам је стигла и претња “ да нас све треба побити и уништити“.

О овом случају огласио се и Савет Европе за заштиту новинарства и безбедност новинара.

Пошто је премијерка после учлањења у СНС рекла „да би волела да ради са младим људима и истакла да је СНС показао да је странка која брине о људима“, морамо јој поставити питање да ли је етикетирање одређених медија који нису под палицом Вучића и СНС и претње смрћу људима који у њима раде „брига о људима“ на коју је мислила?
О афери „брат и намештени милионски тендери“ српска јавност чула је одавно. Податке о озбиљним цифрама које је фирма „Асеко“ у којој је један од директора управо премијерким брат Игор Брнабић у јавност је изнела потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

– Ана Брнабић постаје премијерка у јуну 2017, одмах након тога, у августу имамо већ убрзано управљање канцеларијом за ИТ и електронску управу, та канцеларија је директно одговорна Ани Брнабић. Тај пакет се завршава у августу после именовања, а онда Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу која је директно одговорна председници Владе 15. новембра 2019. фирми Ассецо додељује уговор од 180 милиона динара – рекла је Тепић.

Она је и додала да је ово најдиректнији могући сукоб интереса да Владина канцеларија додељује њеном рођеном брату 180 милиона динара из буџета, односно новца грађана, и позвала Тужилаштво да реагује поводом овог случаја.

Међутим, реакције надлежних су изостале, а председница Владе имала је занимљиво објашњење – „сви наводи о пословању фирме Асеко у ствари су напад на страног инвеститора у Србији“.
Оригинално, морате признати.

Иако је Брнабић представљена као неко ко је озбиљно образовање стекао у иностранство, треба се присетити и речи професора, драмског писца, театролога и сценаристе Небојше Ромчевића, који је једном приликом рекао да је премијерка Ана Брнабић завршила „крш факултет“.

– Ана Брнабић је завршила крш факултет, осми у Мичигену, а 2.040 у свету, мора да се помучи да стигне Мегатренд – казао је том приликом Ромчевић.

И, без обзира на све што је у јавност доспело, од етикетирања, вређања и неприличног понашања за било кога, а не за једног председника Владе, до афера и намештања тендера и послова рођеном брату, за које се плаћа новцем из буџета Србије, а који је новац свих грађана, Ани Брнабић је председник Србије још једанпут указао поверење и реизабрао је на функцију коју је обављала претходне три године!

Да ли ће неко упалити светло у Србији и пробудити народ, видећемо у наредном периоду, а за сада, једино извесно је да ће Ана Брнабић и наредни мандат бити председница Владе Србије!Директно

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.