Језиво пророчанство грчког свеца из 17. века: Настаће отимање и прељубе, умножаваће се зло и несреће!

0

Нил Мироточиви (Фото: Википедија)

Пророчанства светог Нила Мироточивог настала су као постхумни записи догађаја, којима је светогорски старац предсказао дешавања у будућности.

Преминули светац се у више наврата јављао подвижнику Теофану, који је његове исказе записивао ради поуке будућим генерацијама.

Свети Нил је био родом из Мореје. Kао јеромонах дошао је са својим стрицем у Свету Гору. Подвизавао се као отшелник (усамљеник) у пустомместу званом Свети Kамени. Kада се упокојио у 17. веку, из њега је потекло миро у таквом обиљу да се са врха горе сливало у море.

После преласка у вечни живот, свети Нил се више пута јављао атонском подвижнику Теофану, у периоду од 1813. до 1817. године. Приликом тих јављања, нарочито последњег, које је трајало пуних 18 часова, светитељ му је открио многе духовне истине и збивања, која ће се догодити у будућности, и наредио му да све то запише ради поуке људима и монасима.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пошто је био слабо писмен он их је диктирао свом другу Герасиму, а овај их је записивао. Спис је настао на грчком 1819.године, на руски је преведен 1910. године, а са руског га је превео српски протојереј Живан М. Маринковић.

20. век као време неморала, борбе, револуције и препирања без краја

Kад прође 7.400 година од стварања света (1892. г. од Христовог рођења) онда ће између четвртог и петог столећа (тј. између 1892. и 1992. г. у току XX века) настати велики грабеж, отимање, блуд, прељуба, родоскрнављење, разврат…

Настаће велике револуције и борбе разних политичиких партија, које ће се непрестано препирати између себе без краја. Након тога скупиће се Осми сабор да би расправио спор и учинио добро – добрим, а зло злим. Биће тада одлучени и одвојени добри од злих, тј.правоверни од јеретика, и за неко време народ ће уживати мир.

Прочитајте још:  Сале Коларевић : РАТ ЗА ДУШЕ У ЦАРСТВУ АНТИХРИСТА

Али, људи ће постепено променити своје добро расположење и обратиће се у зло тако да се неће разликовати ни брат ни сестра, ни отац ни мајка, ни мајка ни син, ни муж ни жена. Биће општи пад и општа погибија, као у Содуму и Гомору, тј. неће се наћи ни пет праведника… Брат ће сестру за жену, мајка ће имати сина за мужа, син ће убити оца и блудно живети са мајком… И мноштво других зала ући ће у обичај.




Новац ће бити скупљи од злата, а интерес вреднији од рада. Садашњи златник спашће на једну пару тако де ће људи давати новац под интерес, а просиће милостињу да би се прехранили; плакаће да немају шта јести, само да би дошли до пара и стекли што више. Тада ће људи имати ризнице блага, а жалиће се да немају ништа, и варалице ће ићи наги, да би дошли до новца и давали га под интерес.

Уколико се зло буде више лепило за људе, утолико ће на њих наилазити све веће несреће. Али што више несрећа буде наилазило на људе, ови ће све више зла чинити; то јест, уместо да се кају, све ће се више озлојеђивати на Бога. Међу људима настаће осуђивање, завист, злопамћење, мржња, непријатељство, отимање, насиље, отпад од вере, прељуба, разметање блудом. Сва ова зла биће храна Антихристу.

Док се Христова храна састојала у испуњавању воље Оца Његовог небеског (Јован 4, 31-34), дотле ће храна Антихристова бити у испуњавању воље оца његовог – Ђавола. Зла која ће људи чинити превазићиће зла људи пре потопа. Сви ће разговарати само о злу, намере ће бити само зле, воља зла, другарство само зло, дела свих само зла. Настаће свеопште отимање и пљачка, свеопште насиље и угњетавање, свеопште издвајање и усамљивање, свеопште зло разједињавања. Притом и онај који чини зло мислиће да се спасава.

Прочитајте још:  НА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА ИЗГОВОРИТЕ ОВЕ РЕЧИ: Живи светац штити болесне, испуњава жеље и чува вернике од несреће




А уколико се више буде увећавало користољубље, утолико ће се више умножавати несрећа у свету.

Kад се наврши мера светског безакоња

А тада, дух Антихристов који још сада делује у свету, оваплотиће се, тј.родиће се човек који ће још у утроби матере своје постати најпокорнији сасуд Ђавола. У његовој личности ће се оваплотити свеколико зло што постоји на земљи. Овај зли полдо ће се родити кад свет осиромаши у врлинама, а то сиромаштво свата пројавиће се у много облика: На првом месту, све ће осиромашити у љубави, слави, чедности. На другом месту, осиромашиће свако насеље и град у органима власти. Лица која су се налазила на челу села, града и округа, напустиће своје функције; тада ће и градови и села и окрузи остати без поглавара.

Исто тако ће и Црква осиромашити у погледу духовне власти. После овог осиромашења охладнеће љубав многих(Матеј 24,12) јер, у то време ће због безаконих дела света одступити благодат Светога Духа, која је дотле одржавала свет, и тада ће се навршити мера безакоња света. А “кад се уколни онај који сада задржава” (ИИ Солуњанима 2,7) родиће се нечисти из утробе нечисте. Тада ће се зачети и родити зло света у нечистој утроби покварене девојке, која ће дати тело Антихристу.

Антихрист ће се родити од нечисте девојке – блуднице и он ће бити оваплоћење сваке нечистоће, блуда и разврата, сваког зла на свету. Јер, када свет осиромаши од благодати Светога Духа, тада ће се у овој најпокваренијој девојци зачети од тајног, противприродног блуда плод, којиће бити станиште сваког зла – насупрот Христу, који је био савршенство свих врлина, а пречиста Мајка Његова је била најсавршенија међу девојкама.

Тај рођени нечисти чиниће знаке и чудеса помоћу демонском, а свет ће уображавти да је он кортак и смирен срцем, а у самој ствари, он ће срцем бити сличан лисици, а душом – вуку. Његова храна биће побуна и погибија људи који ће, на своју погибију, слепо веровати речима Анитхирста и прихватати га за светског владара – самодршца, а уствари он ће бити оруђе Ђавола у његовом последњем покушају да истреби Хришћанство са лица земље.

Прочитајте још:  Шта је свештеник Kентон Бешор предвидео човечанству у наредним годинама




Налазећи се у погибељи, људи ће за њега мислити да је он – Христос Спаситељ, који је дошао ради њиховог спасења. И тако, Антихрист ће прогласти себе за поглавара над градовима, селима и окрузима. Тада ће се он докопати власти над целим светом, па ће поред политичке власти завладати осећањима људи који су већ постали станиште и слуге Ђавола…

После тога, на свет ће доћи велике невоље и страшна знамења. Наступиће страшна глад и завладаће незаситост: људи ће јести седам пута више и неће се заситити. Настаће општа невоља. Тада ће богаташи отворити своје житнице,тј. капитализам ће се уништити, имовина ће се поравнити на начелима социјализма, а злато неће имати већу вредност од ђубрета на путу… Тада ће Јеванђеље Црквено бити занемарено.

Злопамћење – печат Антихристов

Најважнија брига човекова састоји се у старању о своме спасењу. А спасење је у љубави, кротости, чедности, сиромаштву, праведности, милосрђу, милостињи која је оно људског спасења у јевенђелској причи о мудирм и лудим девојкама (Мт. 25, 1-13). Милостиња може бити двојака: материјална и духовна. Kо нема могућности да чини материјалну милостињу (да гладнога нахрани, голога одене и тако даље) нека чини духовну: теши ожелашћене и страдалнике. И за једну утешну реч удостојиће се људи утехе од праведног Судије на Његовом Суду: Приђите благословени Оца Мога: примите царство којевам је припремљено од постанка света. (Мт. 25-34.)



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *