Кризни штаб донео нове мере, од сутра се све затвара у 23 сата

0

На данашњој седници Кризног штаба одлучено је да сви објекти у Србији могу да раде до 23 сата.
Одлука на снагу ступа сутра, а ограничавање радног времена до 23 часа заправо је пооштравање мера, јер су поједини објекти, који имају баште, могли да раде до један сат после поноћи.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић каже и да ће контрола примене мера бити поооштрена у целој Србији, а посебно у оним деловима где је регистрован највећи број оболелих.
– Контрола и санкције ће бити много строже него у претходном периоду – рекла је Кисић Тепавчевић новинарима након седнице Кризног штаба.

Она је навела да је током последњих неколико дана дошло до повећања броја лабораторијски потврђених случајева заразе коронавирусом и да је највећи број оболелих из Београда.

– Глобално ми смо још једна од земаља са најнижном стопом учесталости обољевања. Међутим, ако поредимо са претходном недељом видимо тренд пораста обољевања и ове недеље тај тренд је за 19 одсто већи него у неделљи која је претходила – рекла је Кисић Тепавчевић.
Истиче је да је то алармантна информација уколико се имају у виду друге земље које су имале повољну епидемиолошку ситуацију, али се то брзо променило.

Како каже, сада је кључни моменат да сви појединачно дамо све од себе, да се поштују превентивне мере-ношење маски избегавање окупљања, лична хигијена.

Упитана да ли ће бити затварања Београда и поновног увођења ванредног стања, Кисић је навела да Кризни штаб није ни разматрао такву могућност.

– Морамо да научимо за живимо са вирусом – закључила је она.РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.