Нетфликсов филм „Слаткиши“ дошао до државног тужиоца због дечије порнографије!

1

Нетфликсово стримовање филма „Слаткиши“ довело је до кампање бојкота и позива чланова Конгреса да федерални тужиоци истраже филм као дечју порнографију.

Нетфликс се суочава са кривичним гоњењем због контроверзног француског филма „Слаткиши“, након што је велика порота у Тексасу оптужила ову корпорацију за приказивање дечије порнографије.
Оптужница је подигнута 23. септембра у округу Тилер, али ју је у уторак на Твитеру поделио републички државни представник Мет Шефер. Он је оптужио Нетфлик да је свесно промовисао визуелни материјал који приказује „развратну изложбу“ гениталија или стидних делова одевеног или делимично одевеног детета које је било млађе од 18 година када је садржај креиран. Даље, тужилаштво тврди да се у материјалу „апелира на неодложни интерес за секс и нема озбиљну књижевну, уметничку, политичку или научну вредност“.

Нетфликс је примио буру критика због стримовања „Слаткиши“ прошлог месеца. Конгресменка Тулси Габард (Д-Хаваии) назвала је филм „дечијом порнографијом“ који би „подстакао апетит педофила и децу подстакао на сексуалну трговину.

Иако је Нетфлик вероватно очекивао неке реакције јавности око филма – кампања бојкота за отказивање претплата избрисала је 8 милијарди долара тржишне вредности компаније као компаније којом се тргује у два дана – вероватно није рачунао на кривично гоњење.
„Нисам мислила да ће ико имати муда да то уради“, рекла је новинарка Касандра Фаирбанкс о оптужници.

Међу реакцијама на Твитеру био је и предлог да Нетфликову имовину заплене као казну или да неке од њених руководилаца оптуже и пошаљу у затвор. Неки посматрачи рекли су да би оптужницу требало одбацити због кршења права на слободу говора, док су други мирисали лицемерје, тврдећи да „стварна такмичења за децу“ заслужују исту контролу, преноси лист blacklistednews.com.

Васељенска1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.