ДЕСИЛО СЕ ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Током радова на цркви појавио се невероватан призор! ВЕРОВАЛО СЕ ДА ЈЕ ЗАТРПАНА

0
Манастир Тумане (Foto: Urban City)

Испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавила се гробнице Светог Зосима Туманског

Велико откриће десило се четвртак у Манастиру Тумане.

Док је манастирска братија надгледала радове на преуређењу пода цркве, испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавио се прво свод, а затим и остатак гробнице Светог Зосима Туманског, чудотворца и патрона Манастира Тумане.
ОТКРИВЕНА ГРОБНИЦА СВ. ЗОСИМА ТУМАНСКОГ, 08.10.2020.У оквиру уређења манастирског храма у Туману, откривена је гробница Св. Зосима Чудотворца.

Gepostet von Dimitrije Plecevic am Freitag, 9. Oktober 2020

– Одлучили смо да стаклом прекријемо гробницу како би верници могли да виде место где је сахрањен Свети Зосим, због кога и долазе на ово место. Они долазе да му се поклоне, да траже и да добију благослов. Сада ће моћи да се поклоне и свечевом гробу, који је кроз векове многима доносио исцељење и спасење. Верујемо да ће верницима то много значити, као што значи и нама – рекао је игуман.

Нашли и слику Јакова Туманског

Четвртак и преуређење Манастира у Тумане донели су још једну лепу вест. Kако је објаснио игуман Димитрије Плећевић, приликом уређења заоставштине једне од старијих монахиња, пронађена је фотографија Светог Јакова Туманског, што је хришћанском свету коначно донело сазнање о томе како је овај светитељ заиста изгледао.

Св. Јаков ТуманскиНа радост цркве Божије у заоставштини мати Серафиме из Згодачице пронађена је фотографија Св. оца Јакова.Хвала о. Стефану и братији

Gepostet von Dimitrije Plecevic am Donnerstag, 8. Oktober 2020Ало

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.