Новак ће бити први и ако изгуби финале у Паризу

0

Новак Ђоковић Фото:EPA-EFE/DAVE HUNT

Новак Ђоковић надиграо је синоћ Стефаноса Циципаса са 3:2 у полуфиналу „Ролан Гароса”. Најбољи светски тенисер после меча рекао је да је могао много раније да заврши меч, али и да је начин на који је дошао до тријумфа психолошки јако значајан за њега.

Меч је имао необичан ток, после вођства од два нула Циципас је добио трећи и четврти сет. Новак није искористио меч лопту на свој сервис у трећем сету.

„Могао је много раније да се заврши меч. Знам ја то, знају сви који су гледали. Имао сам контролу, водио 2:0 у сетовима и држао ствари у својим рукама на неки начин и судбину овог меча. Имао сам сервис за меч, 5:4, меч лопта, мало је изашла бекенд паралела.”

„Добро такве ствари се дешавају. С друге стране јако ми је драго. Мислим да је ово психолошки јако значајно за мене да добијем у пет сетова, иако сам водио 2:0 па изгубио два сета. Иначе у четвртом сам имао пуно, пуно прилика да га брејкнем, нисам у томе успео.”




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Он је одиграо добро, стрпљивије у неким битним тренуцима у трећем и четвртом. Али оно што је битно и што се рачуна је да сам успео да завршим на прави начин. Он је био исцрпљен на крају, ја сам додао гас и одиграо изузетно добро на крају,” рекао је Новак Ђоковић извештачу РТС-а.

Оно што је можда важније од твоје победе и финала у недељу је твоје здравствено стање. Била је та повреда на тренингу, сад је изгледа прошлост. Да ли је повреда прошлост и да ли се осећаш фит?

Прочитајте још:  ОВО ВАМ ЈЕ СИГУРНО ПРОМАКЛО! Ретко ко је слушао радио пренос пенал серије из Барија! Испливао снимак који морате послушати! (ВИДЕО)

„Што се повреде тиче она је прошлост. Одиграо сам данас четири сата без икаквог проблема. Тако да идемо даље, бићу спреман.”

Велико финале у недељу, противник кога знаш од малена. Има ли начина да те изненади?

„Има и нема. С једне стране познајем његову игру јако добро. Он је противник са којим сам се састао у свету тениса убедљиво највише. Играли смо и овде, имали смо изузетне мечеве, велике борбе. Он је добијао већину мечева који су се играли овде, на овом терену. Ја сам добио 2015. четвртфинале. Анализираћу те мечеве. Надал је овде код куће, како да кажем.”




„Сви јако добро знамо какав има овде резултат током читаве своје каријере. Изгубио је само два меча а добио 100, то је невероватан резултат. Све је отворено то је финале. Мислим да у оваквим условима имам више шансе. Опоравићу се, имам довољно времена, дан и по да се спремим ментално и физички и да дам све од себе у финалу”, рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал обезбедили су тениском свету ново историјско финале, а светски медији бираним речима најављују недељни окршај у оквиру вероватно највећег ривалства у историји „белог спорта”.

Шпанска Марка пише да нам у недељном финалу Ролан Гароса следи 56. поглавље „највећег тениског ривалства”, и подсећа да је Ђоковић један од само двојице тенисера који су успели да победе Надала на париској шљаци.

Чувени шпански лист истиче да ће без обзира на резултат тог меча, Новак годину завршити као први рекет света, и то шести пут у својој каријери.

Прочитајте још:  Бајина Башта: Божићна вожња Дрином – симболичан почетак припрема за нова такмичења

Француски „Л Екип” на насловној страни има Ђоковића и Надала ”у борби” да ударе исту лоптицу, уз наслов ”Обећана земља”, алудирајући на финале које ће са ”Шатријеу” играти у недељу у традиционалном термину од 15 сати, преноси РТС.




Тај спортски лист преноси и Новакову изјаву после меча у којој је Новак рекао да ће услови по њега бити мало бољи него да се игра у мају или јуну (”лоптица неће одскакати преко рамена као и обично”), али да је и поред свега Надал апсолутни фаворит због свега што је на том турниру претходно урадио, мислећи на 12 титула сјајног Шпанца.

Британски Гардијан, осврћући се на победе Надала и Ђоковића у полуфиналу против Шварцмана односно Циципаса, пренео је Надалове речи, у којим је истакао тежину задатка која га очекује.

”Новак је вероватно мој најтежи ривал, и играћу управо против њега у финалу мог омиљеног турнира. Али, свиђа ми се тај сценарио”, поручио је Рафа.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *