“Пољска чини све да се једног дана претвори у течно радиоактивно блато” …

1

Пољска (Фото: Sputnik / Филип Климашевский)

Примарни циљ пољских власти је да се потруде да нападну Русију у свим правцима. Ово гледиште је изнео руски политички аналитичар Анатолиј Васерман.

Једно од подручја сукоба Варшаве и Москве је енергетика. У оквиру њега је антимонополско тело Пољске одлучило да изрекне новчане казне компанијама у вези са спровођењем друге фазе пројекта Северни ток 2.

Разлог ове одлуке је што током изградње цевовода половина капацитета цеви није била резервисана за независне добављаче.




Али у томе нема кривице Русије или „Гаспрома“, рекао је Васерман. Према његовим речима, у случају Северног тока 2, независни добављачи немају могућности, пошто је гасовод положен са поља које су развиле руске компаније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пољаке истовремено уопште не брине чињеница да је јефтин гас користан за европску економију, која ће уз његову помоћ добити додатни подстицај за развој. За њих је важно да нападају Руску Федерацију и унапреде интересе Сједињених Држава.




Стручњак је ово понашање Варшаве објаснио жељом да постане главна сила у словенском свету.

Међутим, грешке које су пољске власти чиниле неколико векова спречавају их да постигну оно што желе и покоре Русију. Ипак, они не напуштају покушаје надигравања Москве, уједињујући се са Сједињеним Државама и спекулишући на војну тему.

„Kада су оружане формације Пољске, потчињене САД, вероватноћа случајног избијања рата се повећава. Пољска може постати мета одмазде Русије. Односно, чини све да се једног дана претвори у течно радиоактивно блато “, резимирао је аналитичар.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Пољска чини све да се једног дана претвори у течно радиоактивно блато” …

  1. Једни користе Пољску да што више штети Русији, с друге стране се јављају други да у Русији изазову суров одговор, пошто тамо немају пресудан утицај као на страни која инструментализује Пољску. Када би Русија, из извесне губитке уништила Пољску, они би били пресрећни, скакали би од среће, а затим би појурили да “с правом казне кривца” тј. Русију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *