Срђан Крунић: Да ли Кубат ради за Вучића?

0

Ко ће боље умети да разуме првог српског теолога бунта од Боже Прелевића? То је човек који од 48 наведених ставки у својој биографији на свом службеном сајту на прво место ставља “od 1999. godine bio član NVO Otpor”. А шеста ставка о себи му је “Sarađivao je na nekoliko Kanadskih projekata (CIDA) i pozvan je na nekoliko prijema koje su održane u Kanadskoj ambasadi.”?! Канадски пројекти су јелте пројекти са великим почетним словом.

“На неки блесав начин”, Кубат и Прелевић, можда, у исто време раде и за Вучића и за “догматско језгро”* у СПЦ против кога Вучић пушта афере?! Како је то могуће?

1) Вучић лансира афере да би Цркву максимално понизио и урушио јој углед, и тиме је држао на краћем поводцу. А све то да не би могла да му се супротстави при издаји Косова. (1)
2) Вучић лансира и одржава афере против СПЦ искључиво преко њему непријатељских медија, а који стоје на бранику Косова и Метохије.

3) Вучић лансира афере искључиво преко људи који су му, што би рекао народ, заклети непријатељи, а који одреда стоје на бранику Косова и Метохије.

4) Вучић лансира афере искључиво против људи у СПЦ које Кубат Прелевић & Co. идентификују као блиске њему, тј. владајућој странци.

5) Вучић не лансира афере против оних људи у СПЦ који су спремни да дигну глас против њега као што су “не знам, Вукашина Милићевића, владику Георгија (окреће се Кубату за помоћ), Теодосија (Кубат га исправља ‘Григорија’), Григорија извињавам се, Иринеја Добријевића ннн…” (2), а који су одреда косовски осветници.

6) И најважније, оваквим лансирањем афера Вучић је довео себе у ситуацију да га Црква “рекетира” (3)!
Генијално зар не? Драги читаоци, сабирање завршите сами.

P.S. Ако ови генији теологије завере и адвокатуре завере не раде за Вучића, онда испада да раде само на максималном понижавању Цркве, и урушавању њеног угледа, и ничем другом.

1) Кубат: “Александар Вучић је човек који јако брзо учи и јако добро зна да влада. То нам је свима јасно. И он је схватио шта се десило у Црној Гори. Афере које се сада лансирају, замислите Ви имате аферу једног епископа који је урадио то шта је урадио**, и њега штити врх државе и врх Цркве. И имате професора, који нема ни један преступ, био у питању Вукашин Милићевић, или ја, или већ ко – кога прогоне. Дакле то у народу изазива велико гађење према Цркви и према свему томе, јер то се јако лако идентификује. А мислим да је циљ власти управо то да се постигне. Да пред ове следеће догађаје који ће бити везани за Косово и за све остало, да заправо треба Црква да буде максимало понижена.”

Прелевић: “Па у ствари… Ннн ја мислим да је технологија ове власти да свима уруши, овај, углед осим вођи. И ја мислим да на неки блесав начин владајућој странци одговара, одговарају ове афере, јер ће на краћем поводцу моћи да држе Цркву.”
12:44 – 13:34,
2) Прелевић: “Али оно што је, што мени даје нееевероватан оптимизам, то је кад видим све ове паметне људе, овај, и то само захваљујучи медијима, не знам Вукашина (…) Добријевића, дакле ту има…”
10:37 – 10:57 “I vlasti odgovaraju crkvene afere.” 23.09.2020.

2) Александар Оленик; “I za učešće na CG izborima, i za zaštitu silovatelja i siledžija, i za vozni park…. Crkva uspešno “reketira” Vučićevu Srbiju, i to javno i transparentno.”

*) Прелевићева небулоза као и “студент догматик” који ће по њему бити “производ” Богословског факултета ван Универзитета.

**) Кубат “дефинитивно изгледа” зна тачно да је владика ремезијански Стефан налогодавац отмице, (Селаковић пак организатор отмице како инсинуира Прелевић) – пре тужилаштва, суда и пресуде? И да је био у “емотивно сексуалном односу” – и пре форензичког утврђивања веродостојности “преписке” нпр.?! Да ли то он поседује неке натприродне моћи?

Срђан КрунићПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.