Прекинуто испитивање вакцине америчке компаније због необјашњиве болести

0

(Фото: Depositphotos)

Америчка компанија „Џонсон енд Џонсон“ привремено је обуставила клиничко испитивање потенцијалне вакцине против корона вируса због необјашњиве болести учесника студије, саопштено је из те компаније.

Како се наводи, болест учесника тестирања испитује независни одбор за надгледање података и безбедности, преоси Ројтерс.

У саопштењу се истиче да су такве паузе уобичајене током великих испитивања која могу да обухвате десетине хиљада људи.

Ово је други застој у испитивању вакцине које спроводи више произвођача у свету, након што је „Астра Зенека“ паузирала касну фазу тестирња своје експериметалне вакцине кја се развија на Универзитету Оксфорд, такође због болести учесника студије.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Испитивња те вакцине у Великој Бритнији, Бразилу, Јужноафричкој Републици и Индији су настављена, али су у САД још на паузи, преноси Танјуг.

Компанија „Џонсон енд Џонсон“ саопштила је прошлог месеца да је њена експериментална вакцина против ковида 19 произвела јак имуни одговор у раној и средњиј фази испитивања, након чега је започела финална фаза са 60.000 учесника, а резултати су се очекивали крајем ове или почетком наредне године.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *