Нема озбиљних нежељених ефеката од руске вакцине! А неозбиљних?

0

Вакцина (Фото: Sputnik / Nikolay Hiznyak)

Озбиљни нежељени ефекти приликом примене прве руске вакцине против вируса корона нису регистровани, изјавио је званичник Руске агенције за фитосанитарни надзор (Роспотребандзор) Александар Горелов.
„У Русији су забележене само локалне реакције на вакцину, а озбиљнијих нежељених ефеката нема“, каже Горелов.

Kако је навео, у случају да се код учесника у испитивању региструје неко обољење или озбиљнији нежељени ефекти онда би била спроведена истрага, јер се регистрација свих препарата врши строго у складу с међународним протоколима.

У међувремену, амерички произвођач лекова “Илај Лили енд компани” саопштио је да је прекинуо клиничка испитивања терапије против ковид-19 која спонзорише влада. Kако су пренеле агенције, разлог је питање њене безбедности.




Објава је уследила дан након што је компанија “Џонсон и Џонсон” саопштила да је принуђена да привремено обустави испитивање своје експерименталне вакцине против корона вируса, након што се један добровољац разболео.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вакцина „Спутњик В“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ је 11. августа добила потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Тренутно су у току пострегистрациона испитивања вакцине у којима учествује 40 хиљада добровољаца. Очекује се да ц́е први резултати пострегистрационих испитивања бити објављени у октобру-новембру 2020. године.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *