Француска: Затвор за непоштовање мере против коронавируса!

0
француска

Француска (Фото: AP Photo / Francois Mori)

Ко у Француској три пута не буде поштовао полицијски час, који од суботе ступа на снагу у десет француских градова, биће кажњен са шест месеци затвора и 3.750 евра, поручио је министар унутрашњих послова Жералд Дарманен.

Дарманен се, заједно са колегама министрима здравља Оливијеом Вераном, економије Брином Лемером и рада Елизабет Борн, као и премијером Жаном Кастексом, у четвртак обратио јавности, да би појаснили појединости везане за увођење полицијског часа који ће трајати од 21 сат до 9 сати ујутро, четири седмице, уз моћност продужетка до 1. децембра.




Премијер Кастекс је истакао да је последњих десетак дана у Француској забележено „спектакуларно убрзање циркулације вируса“, као и да је раст оболелих код старијих генерација забрињавајући што ће, како је истакао, тек изазвати притисак на болнице. Према његовим речима, одељења интензивне неге у болницама у Паризу већ су попуњена с високих 46 одсто.

„Ова ситуација захтева јасну и брзу реакцију“, нагласио је француски премијер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кастекс је појаснио да ће полицијски час моћи да се крши само у неодложним ситуацијама, као што су одлазак у болницу, апотеку, на посао, у помоћ некоме у невољи, или због путовања уз важећу карту. Људи ће моћи и да на кратко у близини куће прошетају домаће животиње, пренеле су „Новости“.




Као и током прошлог карантина у ту сврху ће морати да се попуњавају специјалне пропуснице, које су доступне на сајту владе.

На снази паралелно остају раније мере, током целог дана, као што су потпуно затварање барова и кафеа, смањивање капацитета студентских амфитеатара за педесет одсто или обавезно ношење маски и у затвореном простору и на отвореном.

Прочитајте још:  "Укропатриоте" поручиле Зеленском: Немамо ништа, идемо митраљезима на руску артиљерију (видео)

Поштовање полицијског часа контролисаће додатних 12.000 полицајаца и жандарма, уз већ постојеће ноћне патроле.

Такође, предузећа ће бити у обавези да пропишу минимални број радних дана од куће седмично, кад је год то могуће. Препоручено је да то буду два или три дана недељно. Такође, предлаже се и померање времена доласка и одласка на посао и са посла.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *