НЕМАЧKА СЕ ТАЈНО СПРЕМА ЗА НУKЛЕАРНИ РАТ: Извештај показао шта се догађало у војној бази

0
немачка

У Немачкој су одржане тајне вежбе војних операција са употребом нуклеарног оружја, известили су немачки медији.

Према Билду, у ваздухопловној бази Нервених у Северној Рајни – Вестфалији, одржана је вежба под називом „Упорно подне“ уз учешц́е немачког ваздухопловства и савезника из НАТО.

У маневре су били укључени бомбардери способни да носе нуклеарно оружје, а главни циљ вежби, како се наводи у извештају, било је увежбавање одбране Немачке помоц́у нуклеарних бомби.




Чланак такође изражава мишљење да је сада ризик од започињања нуклеарног рата много вец́и него у протекле три деценије. Главни разлог за то, према ауторима материјала, јесте повлачење САД из Споразума о елиминацији ракета средњег и кратког домета (Споразум о ИНФ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У петак су медији известили да су Москва и Вашингтон наводно могли да преговарају о „начелним споразумима“ о контроли нуклеарног наоружања. Kасније су се у штампи појавиле информације да су, у циљу продужења Споразума о мерама за даље смањење и ограничење стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ, СТАРТ-3), Сједињене Државе понудиле Русији да пристане да не повец́ава укупан број расположивих нуклеарних бојевих глава.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је 22. септембра током говора на 75. заседању Генералне скупштине УН затражио експедитивно решавање питања продужења СТАРТ-а, које истиче у фебруару 2021. године.



Билд

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *