Француска уводи ванредно стање и полицијски час

0
макрон

(Фотографије Бета/АП)

Француска влада је прогласила ванредно стање јавног здравства и увела полицијски час од 21 час до 6 ујутру.

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да ће у Паризу и другим већим градовима бити уведен ноћни полицијски час како би се обуздало ширење епидемије ковид 19, јавља Ројтерс.

Полицијски час ступиће на снагу од суботе и трајаће свакодневно од 21:00 до 6:00 ујутру наредног јутра, рекао је Макрон у интервјуу емитованом на националној телевизији.




Полицијски час ће остати на снази четири недеље, рекао је председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француска влада претходно је прогласила ванредно стање.

„Епидемија ковид-19 представља катастрофу у јавном здравству која својим карактером и тежином доводи у опасност здравље становништва”, саопштиле су власти, преноси Танјуг.

„То оправдава проглашење ванредног стања како би се могле усвојити мере … које су строго пропорционалне ризицима за јавно здравље”, преноси Ројтерс.




У саопштењу се не каже које ће акције влада предузети, али усвајање ванредног стања даје властима статутарна овлашћења да намећу оштре мере.

Макрон: Пребродићемо кризу заједно, изаћи ћемо јачи
Француски председник Емануел Макрон изјавио је да ће француски народ пребродити кризу изазвану ковидом 19 уједињен и јачи.

Пошто је најавио поново увођење ванредног стања и полицијски час како би се сузбила епидемија, Макрон је у телевизијском гостовању рекао:




„Порука коју желим да пошаљем вечерас је да требам сваког од вас, потребни смо једни другима, да пронађемо решења. Изаћи ћемо из овог јачи зато што ћемо бити више уједињени. Пребродићемо ово заједно”, преноси Ројтерс.

Прочитајте још:  ХАОС У ЛОНДОНУ: Народ устао против карантина, више од 100 ухапшених (ВИДЕО)

Влада је данас прогласила после три месеца поново ванредно стање јавног здравства и увела полицијски час од 21 час до 6 ујутру у одређеним жариштима укључујући Париз, Марсеј, Тулуз и још шест градова.

„Морамо да реагујемо”, рекао је Макрон и нагласио да Француска није изгубила контролу над корона вирусом, али да је „у забрињавајућој ситуацији”.

У Француској је данас регистрован 22.591 нов случај коронавируса, а повећан је и број хоспитализација и смртних случајева изазваних овом инфекцијом.

Истовремено су за 24 сата умрле 104 особе, преноси Танјуг.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *