ИТ сектор дигао глас: Хоће да нам узму 80 одсто прихода! ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ!

0
фото. Depositphotos, timkaekler

Након најаве да ће се кренути са наплатом пореза везано за дознаке из иностранства, која првенствено погађају представнике ИТ сектора, али и друга лица која имају статус тзв. фриленсера дошло је до организовања иницијативе „Не уништавајте ИТ“.

Удружење за заштиту уставности и законитости и Тим „Kрени-Промени“ заједно са представницима ИТ сектора покренули су онлине петицију, а најављена је израда упоредне анализе, али и формирање тима за преговоре.

Реч је пре свега о грани која је најперспективнија и једина бележи раст чак и у периоду пандемије. У питању је невиђена шанса за опоравак српке економије. Истовремено очигледно је да не постоји слух и да се примењују застарели прописи. У одређеним случајевима имаћемо ситуацију да ће поједина лица морати да плате и до 80% неког прихода, што људе гура или да раде на црну или да беже из Србије или да оснивају фирме у ИТ пореским рајевима.
Многе државе се труде да да у ову област подстакну олакшицама и субвенцијама. У Србији се однос своди на черупање, подметање ногу и терање ИТ послова, док се субвенције и новац грађана Србије прослеђује компанијама које запошљавају јефтину радну снагу. Народу се у ери интернета нуди светла будућност мотања каблова.

ИТ сектор јесте шанса да независни и слободни људи створе додатну вредност која ће помоћи економском опоравку земље, али и створити државу грађана који нису терет, већ мотор једног друштва.

Петиција се може потписати на овом линку

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-unistavajte-it

 Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.