ИТ сектор дигао глас: Хоће да нам узму 80 одсто прихода! ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ!

фото. Depositphotos, timkaekler

Након најаве да ће се кренути са наплатом пореза везано за дознаке из иностранства, која првенствено погађају представнике ИТ сектора, али и друга лица која имају статус тзв. фриленсера дошло је до организовања иницијативе „Не уништавајте ИТ“.

Удружење за заштиту уставности и законитости и Тим „Kрени-Промени“ заједно са представницима ИТ сектора покренули су онлине петицију, а најављена је израда упоредне анализе, али и формирање тима за преговоре.

Реч је пре свега о грани која је најперспективнија и једина бележи раст чак и у периоду пандемије. У питању је невиђена шанса за опоравак српке економије. Истовремено очигледно је да не постоји слух и да се примењују застарели прописи. У одређеним случајевима имаћемо ситуацију да ће поједина лица морати да плате и до 80% неког прихода, што људе гура или да раде на црну или да беже из Србије или да оснивају фирме у ИТ пореским рајевима.




Многе државе се труде да да у ову област подстакну олакшицама и субвенцијама. У Србији се однос своди на черупање, подметање ногу и терање ИТ послова, док се субвенције и новац грађана Србије прослеђује компанијама које запошљавају јефтину радну снагу. Народу се у ери интернета нуди светла будућност мотања каблова.

ИТ сектор јесте шанса да независни и слободни људи створе додатну вредност која ће помоћи економском опоравку земље, али и створити државу грађана који нису терет, већ мотор једног друштва.

Петиција се може потписати на овом линку

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-unistavajte-it

 



Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.