УДАРНА ВЕСТ: Од данас обавезне маске и на отвореном у Србији!

3
Дарија Kисић Тепавчевић

Одлучили смо да се пооштре све до сада мере, у смислу контроле њихове примене, тако да се забрањују окупљања и маске треба да носимо сви стално укључујући и отворене просторе и та мера ступа на снагу практично одмах, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић испред Кризног штаба.

Од данас се уводи и забрана локалним самоуправама да дозвољавају различита окупљања за већи број људи, додала је Кисић Тепавчевић.

Радно време угоститељских објеката ће и даље бити до 23 сата, а што се тиче њиховог самог функционисања ту су прописане стриктне мере, а од данас сви услужни објекти би требало да имају одговорно лице које ће имати за циљ да се стриктно спроводе све мере, саопштено је на конференцији за јавност након седнице Кризног штаба.
„Сведоци смо да број оболелих полако расте, ситуација у Србији је повољније него у земљама Европе, али то не треба да нас теши јер вирус има велики потенцијал брзог ширења. На нама је да то зауставимо. Налазимо се у сезони респираторних инфекција, а сада је и онај период године када се и корона вирус најлакше преноси“, навела је Кисић Тепавчевић.

Према њеним речима, опште мере – физичко дистанцирање и ношење маски показале су се као ефикасне.

„То су основне мере које спашавају животе. Све друге које се доносе, у смислу ограничења рада објеката или друге рестрикције су у циљу да се мере које постоје строжије примењују“, истакла је чланица Кризног штаба.

Од понедељка београдска Арена биће спремна да прима ковид пацијенте како би остале болнице наставиле да функционишу, додала је.3 Коментара

  1. Mило ми је да Васељенска поново активна . Живи ми сложни и весели били де били да били како каже 15 посто татарин из Србин инфо. Мало критичке шале не може да шкоди значи да помаже. А што се тиче весељака на власти , далеко им Леоглава кућа.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.