Мислили сте да су грчки доктори будале? Има и горих! Два мушкарца у читавом селу и носе маске!

0
ЦНН

Двојица становника једног засеока у Италији, Нортозчеа, инсистирању на ношењу заштитних маски због ковид-19, иако су једини које живе у њему.

Ђовани Kарили (82) и Ђампјеро Нобили (74), двојица пензионера из Нортозчеа, у Перуђи, носе маске сваки пут када се сретну и инсистирају на поштовању дистанце од једног метра, иако немају комшије и ретко напуштају место становања.
Ово сеоце се налази у округу Перуђи у покрајини Умбрији, на надморској висини од 900 метара, што га чини тешко приступачним местом.

Међутим, упркос оваквом положају, два мушкарца не сматрају да су заштићени од ковид-19, који је однео скоро 37.000 живота у Италији.

Kарили је за ЦНН рекао да се јако плаши да се не зарази новим вирусом и да нема никога ко би о њему могао да брине уколико се разболи.

„Ја сам стар, али желим да наставим да живим овде и да се бринем о својим овцама, виновој лози, кошницама, воћњаку. Да берем тартуфе и печурке. Ја уживам у животу“, рекао је Kарили.

Нобили сматра да би непридржавање прописаних мера од стране било којег од њих двојице представљало непоштовање, упркос изузетним околностима у којима живе.
Он тврди да ношење маски и поштовање дистанце није само из здравствених разлога, као и да није у питању нешто што може бити оцењено као добро или лоше.

„Уколико постоје правила, морате да их поштујете за своје добро и добро других људи. То је ствар принципа“, тврди Нобили.

Kарили је рођен у селу, али је већи део свог живота провео у Риму, пре него што се вратио у свој дом из детињства.

Набили, брат Kарилијевог девера, такође је одабрао да своје пензионерске дане проведе у Нортозчеу.
Иако углавном живе сами, и даље повремено одлазе у посету својим породицама.

У Италији је у овом тренутку на снази одредба о обавезном ношењу маски на отвореном и у затвореним просторима, изузев у кући, као и правило о обавезној дистанци између људи од једног метра.

Италија је јуче потврдила рекордан дневни пораст броја оболелих, са 8.804 забележених случајева.

Према последњим подацима, у Италији је од почетка пандемије корона вирусом заражено 381.602 људи, а преминуло 36.372.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.