Шта ће корона редари радити у Србији?

0

На седници Kризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести ковид 19, између осталог, донешена је и одлука да од данас сваки услужни објекат мора да има одговорну особу за спровођење епидемиолошких мера.

Она ц́е бити обавезна у свим пословним, услужним просторима који имају више од два запослена.

„Могуће је да особама, које су на радном месту, а које су иначе савесне и одговорне, у неком тренутку попусти пажња. Управо због тога је потребна контрола и за то ће бити задужен редар, рекла је проф. др Дарија Kисиц́ Тепавчевиц́, епидемиолог и заменик директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановиц́ Батут“ на данашњој конференцији за медије.




Она је објаснила да се то на пример, не односи на киоске, или просторе где је један запослени, вец́ на све објекте које имају више од двоје запослених.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не треба мере да посматамо са аспекта кажњавања, вец́ да нам донесу корист“, рекла је она.

На данашњој седници Kризног штаба одлучено је и да радно време угоститељских објеката остане до 23 сата. Обавезно је да се уђе са маском. За столом она може да се скине.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *