АКО НЕ НОСИТЕ МАСКУ, МОЖЕТЕ ЗАВРШИТИ У ЗАТВОРУ! Србија је увела ново правило, погледајте све детаље

2
(Фото: pixabay. com)

Ношење маске обавезно је у свим затвореним просторима, од тржних центара, продавница, пекара, јавног градског превоза, а како је пре пар дана обелоданила чланица Кризног штаба др Дарија Кисић Тепавчевић, и на отвореном тамо где није могуће држати дистанцу од метар и по, попут редова испред банака, пошти, радњи…

Подсетимо, још почетком јула Влада Србије је донела одлуку да се неношење маске у градском превозу и другим затвореним просторима кажњава са 5.000 динара. Прво на територији Београда, а затим и у целој Србији.
Међутим, теоретски, може се догодити да због неношења маске завршите и у – затвору! Наиме, уколико не платите казну од 5.000 динара, може чак и да вам стигне позив за издржавање затворске казне, баш као и у случају да се неко одлучи да новчану казну замени затворском.

Овакви случајеви забележени су претходних година, па су неки добијали позив за одлазак у затвор због неплаћених казни за Бусплус, паркинг или прелазак улице ван пешачког прелаза или на црвено светло.

По закону о прекршајима суд може казну заменити казном затвора и то што за сваких започетих 1.000 динара замењује један дан затвора.Блиц

2 Коментара

  1. Мораће да похапси пола СРБИЈЕ али онда ће картел бити у губитку јер то маора да нахрани, прегледа и омогући одржавање здравствене „дистанце“ а то КОШТА па ће морати картел из џеоова својих да плаћа јер више нико кредите нећењ давати ни позамљивати велеиздајнику вучићу новац.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.